Γνωρίστε τα κορίτσια του JewelleryLandMΜ

Γνωρίστε τα κορίτσια του JewelleryLandMΜ
μαμα πειναω youtube.com

Βαρεθήκατε τα φασόν κοσμήματα και ψάχνετε κάποια ιδιαίτερη δημιουργία που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε; Τί θα λέγατε για δαχτυλίδια με πολύχρωμα μακαρόν ή σκουλαρίκια - cupcakes; Αυτήν την πολύ πρωτότυπη ιδέα είχαν η Μαρίσια και η Μάιρα, δύο φρέσκα κορίτσια που δημιουργούν αξιολάτρευτα χειροποίητα κοσμήματα εμπνεόμενες από τα αγαπημένα τους γλυκά! Οι δύο νέες δημιουργοί που κρύβονται πίσω από τα κοσμήματα JewelleryLandMM μιλούν στο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ! για το εγχείρημά τους, την πηγή έμπνευσής τους  αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

Ποιος βρίσκεται πίσω από τα κοσμήματα JewelleryLandMM; Το όνομα πώς προέκυψε;

Είμαστε 2 παιδικές φίλες, η Μαρίσια και η Μάιρα, είμαστε 25 χρονών και το όνομα JewellerylandMM προέκυψε απ' την αγάπη μας γι' αυτό που κάνουμε, αφού αυτός είναι ο κόσμος μας!

Σπουδάζετε οικονομικά και πληροφορική. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με κάτι τόσο διαφορετικό, όπως η δημιουργία κοσμημάτων; Παρακολουθήσατε κάποια σεμινάρια ή μαθήματα;

Πάντα μας τραβούσαν το ενδιαφέρον οι καλλιτεχνικές ασχολίες, όπως ο χορός. Κάπως έτσι γνωριστήκαμε πριν 15 χρόνια. Δεν έχουμε παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια ή μαθήματα, παρ' όλα αυτά περνάμε αρκετό χρόνο στο internet ψάχνοντας υλικά, τεχνικές και σύμμαχος μας είναι πάντα η φαντασία!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να σχεδιάσετε κοσμήματα με cupcakes, μακαρόν, τιραμισού και άλλα πολλά ευφάνταστα γλυκίσματα και φρούτα;

Ψάχνοντας, λοιπόν, στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε, ξένους καλλιτέχνες που φτιάχνουν μινιατούρες και κοσμήματα σε σχήμα φαγητών και γλυκών σε κλίματα 1/12. Το εγχείρημα αυτό κέρδισε αμέσως την προσοχή μας, και η πρόκληση του ότι κάτι τέτοιο έλειπε από την Ελλάδα ήταν αρκετή για να ξεκινήσουμε.

Από όλες τις δημιουργίες σας ξεχωρίζετε κάποια;

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις δημιουργίες που έχεις φτιάξει με τα ίδια σου τα χέρια. Αν πρέπει να διαλέξουμε μία, θα λέγαμε το μπουκαλάκι μας γεμάτο με mini macarons!

Η πιο δύσκολη δημιουργία; Η πιο πετυχημένη;

Από τις πιο δύσκολες δημιουργίες μας ήταν η μινιατούρα με το γαλλικό πρωινό σε ξύλινο δισκάκι. Όσον αφορά την πιο επιτυχημένη, θα λέγαμε το κολιέ strawberry cupcake που συνοδεύεται από τον φημισμένο πύργο του Εiffel, αλλά και τα σκουλαρίκια cheeseburger

Κάποιο αστείο γεγονός που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;

Mία από τις αγαπημένες μας ιστορίες είναι όταν ένα απόγευμα μας επισκέφθηκε  στον χώρο που δουλεύουμε ένας φίλος μας πεινασμένος. Το πρώτο πράγμα που πρόσεξε ήταν ένα μπολάκι με ροζ σως που χρησιμοποιούμε και όταν μας ρώτησε τι ήταν αυτό του απαντήσαμε και οι δύο αυθόρμητα "σως φράουλα"! Έτσι, βούτηξε το δάχτυλό του στη σως και την έφαγε!

Στην κουζίνα σας φτιάχνετε κάποια από τα φαγητά/γλυκά που σας εμπνέουν για τα κοσμήματά σας; Αγαπημένο υλικό στο μαγείρεμα και αγαπημένο φαγητό ή γλυκό;

Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή τα κοσμήματα μας είναι ο λόγος που πειραματιζόμαστε με την κουζίνα, αλλά, δυστυχώς, όχι με την ίδια επιτυχία. Αγαπημένο μας υλικό είναι αναμφισβήτητα το curry. Επίσης αγαπάμε πολύ τις μακαρονάδες και, σε σχέση με τα γλυκά, ό,τι περιέχει άφθονη σοκολάτα.

Μελλοντικά σχέδια; 

 Μεγαλύτερη φιλοδοξία μας είναι να μας δοθεί η ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε εκθέσεις στο εξωτερικό, με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

 

Τις δημιουργίες JewelleryLandMM θα τις βρείτε εδώ: www.etsy.com

facebook.com/JewellerylandMM

 

 

Άννα Ευθυμίου

Φωτογραφίες: JewelleryLandMM

μαμα πειναω youtube.com