Για την Αμερικανίδα σεφ Melia Marden, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα ηλιόλουστα γραφικά ελληνικά νησιά, και συγκεκριμένα με την όμορφη Ύδρα.
Στο blog που διαθέτει στην ιστοσελίδα Bon Appetit, η Melia Marden καταγράφει το δικό της ελληνικό καλοκαίρι και μας αποκαλύπτει το λόγο που λαχταρά να επιστρέφει στην Ελλάδα. Η σεφ αποκαλύπτει πως ανακάλυψε την Ύδρα μέσω της μητέρας της, η οποία με τη σειρά της έμαθε τυχαία για τις ομορφιές του νησιού. Με έμφαση τονίζει ότι αυτό που αγαπά πιο πολύ στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι το φαγητό και οι ελληνικές ταβέρνες. Ελληνικές συνταγές όπως τα χόρτα και το λεμονάτο κοτόπουλο εμπνέουν τη σεφ, αν κι αυτό που την ξετρελαίνει είναι τα λαχανικά του τόπου μας, που μπορεί σε μάς να φαντάζουν δεδομένα, για τους ξένους όμως αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς, αφού στην πατρίδα τους δεν είναι ποτέ τόσο νόστιμα και λαχταριστά ακόμα και στην όψη.
Έχοντας ως εφόδια ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια από τον κήπο της αλλά και κοτόπουλο αρωματισμένο με δεντρολίβανο, λεμόνι και μέλι, η Melia Marden με χαρά κι ανυπομονησία οργανώνει ακόμη ένα πικνίκ σε καΐκι! Φαγητό, συζητήσεις, βουτιές στη θάλασσα και ένα ποτήρι ρετσίνα ολοκληρώνουν την εξόρμηση της παρέας της, ενώ από το γεύμα δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό γιαούρτι, που το συνόδευουν με κεράσια και σιρόπι αμυγδάλου!
Θα κλείσουμε μεταφέροντας τον χαρακτηριστικό επίλογο της Melia Marden: “Το ταξίδι της επιστροφής ήταν όπως πάντα γλυκόπικρο, γνωρίζοντας ότι το τέλος της ημέρας θα σήμαινε το τέλος του καλοκαιριού και την επιστροφή στην πόλη. Ήδη, όμως, ανυπομονούσα να μοιραστώ με την οικογένεια και τους φίλους μας τα μελλοντικά πικνίκ σε καΐκια για τα επόμενα χρόνια”.
Η Melia Marden μας άνοιξε την όρεξη για ένα καλοκαιρινό τραπέζι!
Άννα Ευθυμίου
Πηγή φωτογραφίας: bonappetit