Η Ashley Fiolek μιλάει στο Μαμα Πειναω

Η Ashley Fiolek μιλάει στο Μαμα Πειναω

H Ashley Fiolek είναι 22 χρονών, πρωταθλήτρια motocross και μια πραγματική doer. Το γεγονός ότι είναι κωφή εκ γενετής δεν την σταμάτησε ποτέ, αντίθετα της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά και να γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Για αυτό το λόγο έδωσε μια καταπληκτική ομίλια στο φετινό TEDxAthens με θέμα “Τhe Ones Who Do”, και εμείς τη συναντήσαμε για να μας μιλήσει για τα μυστικά της διατροφής και την πηγή της μοναδικής της ενέργειας!


Πώς νιώθεις που είσαι πρωταθλήτρια motocross μόλις στα 22 σου χρόνια;

Είναι απίθανο συναίσθημα καθώς ήταν πάντα το όνειρό μου, από τότε που ήμουν πολύ μικρή. Μέχρι σήμερα έχω κερδίσει τέσσερις φορές σε αγώνες στις ΗΠΑ και νιώθω υπέροχα.


Τι τρως καθημερινά; Το αγαπημένο σου φαγητό;

Καθώς προπονούμαι καθημερινά, τρώω ελαφριά φαγητά όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και γενικότερα τροφές που περιέχουν πρωτεϊνες. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το σούσι, αλλά μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και οι μπριζόλες στα κάρβουνα!


Γλυκά τρως; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Λατρεύω τα γλυκά! Το αγαπημένο μου είναι μαύρη σοκολάτα, την οποία τρώω και συχνά.


Έχεις δοκιμάσει την Eλληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά μας, όπως σουβλάκι, μουσακά; Κλπ;

Δυστυχώς όχι ακόμη καθώς έχω πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Ανυπομονώ να την δοκιμάσω παρόλα αυτά. Ελπίζω να βρω χρόνο και να δοκιμάσω αυτές τις ημέρες!


Ασκείσαι καθημερινά για να διατηρείς την φυσική σου κατάσταση; Ποιο είναι το πρόγραμμά σου;

Φυσικά. Η προπόνησή μου περιλαμβάνει motocross για τρεις με τέσσερις ώρες καθημερινά και στη συνέχεια κάνω καρδιαγγειακές ασκήσεις.


Στην Ελλάδα λέμε ότι «το Red Bull δίνει φτερά». Νιώθεις και εσύ το ίδιο όταν κάνεις motocross;

Εννοείται. Πίνω ένα Red Bull πριν τον αγώνα και κάθε φορά που πηδάω στην πίστα νιώθω πραγματικά ότι πετάω!


Τάσος Αντωνίου, Άννα Ευθυμίου