Η Γεωμετρία των Ζυμαρικών

Η Γεωμετρία των Ζυμαρικών

Ζυμαρικά σε άσπρο μαύρο, έτσι σχεδιασμένα κι εκτεθειμένα, ώστε να αναδεικνύουν το σχήμα τους, που μέχρι τώρα το θεωρούσαμε μη άξιο σημασίας κι αναφοράας;  Το βιβλίο The Geometry of Pasta μας ξεναγεί στον κόσμο των διάφορων ζυμαρικών, έχοντας ως στόχο όχι μόνο να μυήσει τους απανταχού μακαρονάδες και μη στον ποικίλο κόσμο των ζυμαρικών, αλλά κυρίως να τονίσει πως κάθε ζυμαρικό ταιριάζει με μια μόνο σάλτσα. 

Ο συγγράφεας του βιβλίου, Jacob Kenedy είναι σεφ και ιδιοκτήτης του λονδρέζικουβραβευμένου εστιατορίου "Bocca di Luppo" και γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη των ζυμαρικών. Ο ίδιος λέει πως η γεωμετρία των ζυμαρικών, όπως είναι κι ο τίτλος του βιβλίου, δεν είναι τίποτα δύσκολο ή πολύπλοκο παρά το σωστό σε σχήμα ζυμαρικό, συνδυασμένο με την κατάλληλη σάλτσα  Το βιβλίο δίνει οδηγίες για το πως θα διαλέγουμε σωστά το ζυμαρικό και τη σάλτσα που πρέπει και το κυριότερο μας εξοπλίζει με συνταγές για να γίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας αυθεντίες των ζυμαρικών. 

Εκείνο, όμως, που πραγματικά τραβά την προσοχή είναι ο σχεδιασμός κι η εικογράφηση του βιβλίου. Ιθύνων νους για την πρωτότυπη εμφάνιση είναι ο Caz Hildebrand, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος του γραφείου Here, μιας εταιρείας με πολλές επιτυχίες στο χώρο του design. Το άσπρο και το μαύρο, που επέλεξε ο Caz Hildebrand για να ντύσει οπτικά το βιβλίο και κυρίως τα ζυμαρικά, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο του βιβλίου και το μετατρέπουν από ένα ακόμα βιβλίο μαγειρικής σε καλλιτεχνικό δημιούργημα.

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

www.geometryofpasta.co.uk