Καλοκαιρινά σουβέρ από φελλό κρασιού

Καλοκαιρινά σουβέρ από φελλό κρασιού

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Πάντα αναζητάμε τις πιο πρακτικές, αλλά και όμορφες λύσεις για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Τα σουβέρ από φελλό εφευρέθηκαν περίπου το 1880 κι ο λόγος ύπαρξής του ήταν αποκλειστικά πρακτικός: να προστατεύουν την εκάστοτε επιφάνεια στην οποία είχε τοποθετηθεί ποτήρι που περιείχε κυρίως ποτό. Αρχικά με άχαρη, λευκή και κυρίως χάρτινη εμφάνιση, στη συνέχεια με το λογότυπο κάποιας ποτοποιίας, τα σουβέρ έχουν μεταμορφωθεί σήμερα σε κομψά αντικείμενα, σε αμέτρητα χρώματα κι ευφάνταστα σχέδια, ομορφαίνοντας το τράπεζι μας.

Το Μαμα Πειναω σας δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε τα καλύτερα καλοκαιρινά σουβέρ από φελλό κρασιού.

 

Τι θα χρειαστείτε (για 1 σουβέρ) 

  • 8 φελλούς από μπουκάλια κρασιού 
  • Ειδική κόλλα με την ονομασία glue gun (θερμή κόλλα)  ή πιστόλι σιλικόνης
  • μαχαίρι με κοφτερή μύτη ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό εργαλείο 
  • Φύλλο φελλού (σε τετράγωνο σχήμα - για τις διαστάσεις του θα το κόψετε σύμφωνα με τους φελλούς)
  • Βερνίκι γυαλιστερό

Διαδικασία

  1. Κόψτε τον κάθε φελλό στη μέση και προσπαθήστε να λειάνετε με το μαχαίρι τις άκρες και την επίπεδη επιφάνεια του κομμένου φελλού.
  2. Μόλις κόψετε όλους τους φελλούς, τοποθετήστε τους τον έναν δίπλα στον άλλον, πάνω στο φύλλο φελλού, με τη λεία επιφάνεια να ακουμπά του φύλλο φελλού. Κάντε το πρόχειρα στην αρχή, δηλαδή χωρίς να τους κολλήσετε, έτσι ώστε να δείτε αν πρέπει να κόψετε το φύλλο φελλού για να προσαρμοστεί κατάλληλα. Για ένα ιδιαίτερο σχήμα, μπορείτε να κολλήσετε 2 κάθετα, μετά άλλους 2 οριζόντια, και να επαναλάβετε το ίδιο με τους επόμενους.
  3. Αφού δείτε ότι οι φελλοί προσαρμόζονται τέλεια πάνω στο φύλλο φελλού, κολλήστε τους στην επιφάνεια του φύλλου με την ειδική κόλλα ή με το πιστόλι σιλικόνης.
  4. Το τελικό βήμα είναι να περάσετε το σουβέρ με γυαλιστερό βερνίκι, ώστε να διατηρηθεί περισσότερο καιρό. Μόλις στεγνώσει, το σουβέρ σας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

Εικόνα vai heartmadeblog.com/diy-wine-cork-coasters/