Κεφτεδάκια με μυρωδικά

συνταγη κεφτεδακια
Κεφτεδάκια με μυρωδικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 4

Υλικά

800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
3 κ.σ. ούζο
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, το αυγό, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να μην έχει το μείγμα σβόλους και να αφρατέψει. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 40 λεπτά. Κατόπιν πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρώς με τις παλάμες μας για να ισιώσουν. Αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε με ρύζι και τζατζίκι (προαιρετικά).

https://www.mamapeinao.gr/keftedakia-me-murwdika/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.