fbpx

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό πολύ αγαπητό στο εξωτερικό. Θα το λατρέψετε γιατί ο συνδιασμός της κρέμας τυριού με το καρότο δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γλυκό.

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού
Print Recipe
5 from 3 votes

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού. Ένα γλυκό πολύ αγαπητό στο εξωτερικό. Θα το λατρέψετε γιατί ο συνδιασμός της κρέμας τυριού με το καρότο δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γλυκό.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού
Servings: 10
Calories: 250θερμίδες

Ingredients

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό περίπου καρότο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • καρυδόψιχα τριμμένη για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αλλάζουμε το εξάρτημα με αυτό του φτερού. Προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα αυγών.  Συνεχίζουμε εναλλάξ να ρίχνουμε αλεύρι και αυγά. Όταν έχουν ενσωματωθεί τα υλικά βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 20 εκ. ή σε φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 45 έως 50 λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε το φρόστινγκ: στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα τη ζάχαρη άχνη και του βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να αφρατέψει το βούτυρο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Αυξάνουμε την ταχύτητα από μέτρια σε υψηλή. Χτυπάμε το φρόστινγκ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία παχιά κρέμα, περίπου για 4 λεπτά. Δεν το χτυπάμε υπερβολικά, όμως, γιατί μπορεί το μείγμα να γίνει ρευστό. 
  • Γαρνίρουμε το κρύο κέικ με το φρόστινγκ, από πάνω και στα πλάγια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε. 

Notes

Φωτο: freshlymadeeveryday.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Μπανόφι

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

3 Σχόλια
  1. Απο την ημερα που το εφτιαξα εχουμε τρελαθει στο σπιτι! Τα παιδια το λατρευουν και εμεις βεβαια. Φτιαξε και αλλες τετοιες ευκολες συνταγες!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.