Κίτρινο ρύζι με αρακά και καρότο

Απίθανη συνταγή για τέλειο ρύζι με σωτέ λαχανικά!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Κίτρινο ρύζι με αρακά και καρότο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφήνουμε το ρύζι να πάρει χρώμα για 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 8 λεπτά.

Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον αρακά και το καρότο για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και  σερβίρουμε το ρύζι με τα σωταρισμένα λαχανικά.