Κίτρινο ρύζι με σωτέ λαχανικά

Κίτρινο ρύζι με λαχανικά συνταγή
Κίτρινο ρύζι με λαχανικά
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συν. Χρόνος
30 λεπτά
 
Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 180 θερμίδες
Υλικά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 5 φλ. ζωμός κότας ή λαχανικών
Εκτέλεση
  1. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και νακατεύουμε.
  2. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του, για περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.