Κίτρινο ρύζι με σωτέ λαχανικά

Κίτρινο ρύζι με λαχανικά συνταγή

Κίτρινο ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Servings: 6
Calories: 180θερμίδες

Ingredients

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 φλ. ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 5 φλ. ζωμός κότας ή λαχανικών

Instructions

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και νακατεύουμε.
  • Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του, για περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.