Κοινωνικό Θεατροπωλείo

Κοινωνικό Θεατροπωλείo

Με στόχο την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, αλλά κι έχοντας στο νου τις δύσκολες μέρες και καταστάσεις τις οποίες όλοι μπορεί να αντιμετωπίσουμε, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με πρωτοβουλία του διευθυντή του Σωτήρη Χατζάκη, διοργανώνει το Κοινωνικό Θεατροπωλείο.

Τι είναι, όμως, το Κοινωνικό Θεατροπωλείο και ποιος ο σκοπός του; Το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει πέντε παράστασεις για τις οποίες οι θεατές δεν θα πληρώνουν εισιτήριο. Αντίθετα, αντί για χρηματικό αντίτιμο, θα πρέπει να δίνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφερθούν σε κοινωφελή ιδρύματα. Οι Οργανισμοί και τα Κέντρα, στα οποία θα διατεθούν τα τρόφιμα, είναι : "Το Χαμόγελο του παιδιού", το Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων "Η Μέλισσα", το "Ελληνικό Παιδικό Χωριό", το Παπάφειο Ίδρυμα & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων "Το Σπίτι της Μαρίας". Στην περίπτωση του Κοινωνικού Θεατροπωλειού καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όχι μόνο "η πενία τέχνας κατεργάζεται", αλλά κυρίως η φιλανθρωπία. 

Οι παραστάσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής : "Chatroom", "Σκυλιά στο πάρκο", "Συλλογή", "Δίψα" και "Δούλες". Και οι πέντε ανεβαίνουν στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 με το "Chatroom".

 

Πληροφορίες & κρατήσεις για τις παραστάσεις του "Κοινωνικού Θεατροπωλείου" μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στα ταμεία του ΚΘΒΕ 2315 200200.

Δείτε περισσότερα: www.ntng.gr

 

 

Μαρία Αϊβαλιώτη