Eύκολη κοτόπιτα με σφολιάτα και λαχανικά

Eύκολη κοτόπιτα με σφολιάτα και λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Μερίδες: 10

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 φλιτζ. ζωμό κότας (ή νερό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό κότας MAGGI "Σαν της μαμάς" με 1/2 λίτρο νερό και το φιλέτο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε 5 λεπτά το κοτόπουλο να μείνει στο ζωμό. Κατόπιν ψιλοκόβουμε τα φιλέτα. 

Ζεσταίνουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά. Κατόπιν πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10΄-15΄ στους 180οC στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το ψήνουμε για 1΄. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό. Κάνουμε μερικές χαρακιές με το πιρούνι στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.