ΑρχικήΆρθραΤο λάδι καρύδας είναι σκέτο δηλητήριο, προειδοποιεί καθηγήτρια του Harvard

Το λάδι καρύδας είναι σκέτο δηλητήριο, προειδοποιεί καθηγήτρια του Harvard

Μέχρι πρόσφατα, το λάδι καρύδας θεωρούνταν ως διατροφικός θησαυρός με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Η Karin Michels, επιδημιολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard έρχεται απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον πιο ακραίο τρόπο, χαρακτηρίζοντας το λάδι καρύδας ως “δηλητήριο”.

Η Karin Michels αναφέρει πως “το λάδι καρύδας είναι από τις χειρότερες ουσίες που μπορεί να καταναλώσει ένας άνθρωπος, καθώς πρόκειται για καθαρό δηλητήριο”. Η τοποθέτηση αυτή πραγματοποίηθηες σε πρόσφατη διάλεξή της με τίτλο “Το λάδι καρύδας και άλλα διατροφικά σφάλματα”. Σύμφωνα με την επιδημιολόγο, το υψηλό ποσοστό κορεσμένων λιπαρών που διαθέτει το λάδι καρύδας αυξάνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, άρα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.Όπως είπε, το λάδι καρύδας αποτελείται κατά 80% από κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που υπάρχει στο λαρδί.

Έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το 2017 η American Heart Association, είχε δείξει πως τα 3/4 των ερωτηθέντων είχαν κατατάξει το λάδι καρύδας στις υγιείς ουσίες, άποψη με την οποία είχε συμφωνήσει το 37% των διατροφολόγων. Η έρευνα διευκρίνιζε πως όντως αυξάνει τα επίπεδα της “κακής” LDL χοληστερόλης. Ανάλογα ήταν και τα ευρήματα έρευνας που είχε γίνει στη Μεγάλη Βρετανία. Παρ’ όλα αυτά, με την υποστήριξη διασημοτήτων, όπως η Gwyneth Paltrow και αλυσίδων καταστημάτων με είδη υγιεινής διατροφής, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε από 1.1 εκατ. ευρώ των εσόδων από τις πωλήσεις λαδιού καρύδας να φτάσει μέσα σε τέσσερα χρόνια τα 18.2 εκατ. ευρώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παέγια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Νηστίσιμη μακαρονάδα αλα μαρινάρα με γαρίδες

Μακαρονάδα με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα με ζουμερές γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά al dente που θα λατρέψετε!

Γλυκό black forest σε ποτηράκια

Συνταγή για τέλειο γλυκό με black forest σε ποτηράκια. Ιδανικό για κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Περισσότερα άρθρα

6 βήματα για να συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι

Πώς θα συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι ώστε να καίει λιγότερο και να μη χαλάσει!

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

Ιδέες, τεχνικές και σχέδια για να βάψετε τα πιο ιδιαίτερα πασχαλινά αυγά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ