Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.

Μακαρoνάδα με σκόρδο
Εκτύπωση

Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μακαρoνάδα με σκόρδο. Υπέροχη συνταγή για λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρoνάδα με σκόρδο
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος 12 λεπτά
Μερίδες 7
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό

Εκτέλεση

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
  • 2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

και  Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή