Μαμά πεινάω

Μαμά πεινάω

Αδιαμφισβήτητα, η σωστή διατροφή είναι μία από τους πιο βασικές παραμέτρους για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού σας. Είναι γεγονός πως η «επιδημία» της παχυσαρκίας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας και η συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας αυξάνεται συνεχώς. Αυτό δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να γίνει ένα παιδί παχύσαρκος ενήλικας. 


  • Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι απλοί τρόποι να το αποτρέψετε:
  • Ακριβώς επειδή τα παιδιά ψηλώνουν, δε χρειάζεται απαραίτητα να χάσουν βάρος για να βελτιωθεί η σχέση βάρους με το ύψος τους. Αρκεί να ψηλώσουν διατηρώντας σταθερό το βάρος τους. Άμεσος στόχος είναι η αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό!
  • Καλό θα ήταν να μειώσετε την αγορά ανθυγιεινών σνακ, αναψυκτικών καθώς και των γευμάτων εκτός σπιτιού. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί στο σχολείο να παίρνει μαζί του κάποιο τοστ , ένα κουλούρι θεσσαλονίκης και ένα χυμό ή ένα φρούτο !
  • Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας. 
  • Για να υιοθετήσει το παιδί σας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, θα πρέπει να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες στο σπίτι,όπως η συνεχής ύπαρξη φρούτων ή η απομάκρυνση πειρασμών από το σπίτι. 
  • Είναι αποδεδειγμένο πως η αύξηση των ωρών τηλεθέασης σχετίζονται άμεσα με την αύξηση βάρους στα παιδιά και τους εφήβους, οπότε αποτρέψτε τα να τρώνε μπροστα΄στην τηλεόραση και παροτρήνετέ τα να σηκωθούν από τον καναπέ!
  • Προσπαθήστε να κάνετε τη φυσική δραστηριότητα μέρος της ζωής των παιδιών σας, πηγαίνοντας τα σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, περίπατους ή σε κάποια αθλητική ομάδα. 

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα σας πει το παιδί σας «Μαμα πεινάω», σκεφτείτε το καλά πριν πραγματοποιήσετε την επιθυμία του βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία του!


Μαρία Βασίλογλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]