Μολύβια… από σοκολάτα!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι θα συμφωνήσουμε με το δημοφιλές τραγούδι της δεκαετίας του ’80 που λέει ότι τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζει με τίποτα, όμως βλέποντας αυτά τα μολύβια φτιαγμένα από σοκολάτα, μας έπιασε μια επιθυμία να γίνουμε και πάλι μαθητές.

Τα σοκολατένια μολύβια αποτελούν έμπνευση του ιαπωνικού studio design Nendo σε συνεργασία με τον επίσης Ιάπωνα ζαχαροπλάστη Tsujiguchi Hirnobu. Τα μολύβια, φτιαγμένα 100% από σοκολάτα, είναι τα πιο γλυκά και λαχταριστά μολύβια που θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας στο σχολείο.

Προς απογοήτευσή μας, τα συγκεκριμένα μολύβια δεν είναι σχεδιασμένα για να γεμίζουν τετράδια και άσπρες κόλλες με γράμματα και αριθμούς, αλλά για να τελειοποιούν το σχήμα διάφορων γλυκών, ενώ τρίβοντάς τα με την ειδική ξύστρα γαρνίρουν μοναδικά τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Οι δημιουργοί των σοκολατένιων μολυβιών δήλωσαν πως σκοπός τους ήταν να δώσουν μια καλλιτεχνική διάσταση στα επιδόρπια του pastry chef Tsujiguchi Hirnobu, ενώ αστειευόμενοι είπαν πως χάρη σε αυτό το εγχείρημα τα ξυσίματα των μολυβιών έγιναν περιζήτητα.  

Φωτο: nendo.jp

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.