Mount Athos Area Gourmet

Mount Athos Area Gourmet

Πιάτα και menu εμπνευσμένα από τη μεσογειακή γαστρονομική παράδοση παρουσίασε στο κοινό το Mount Athos Area Gourmet κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διεξαγωγής του (11/6 – 15/6), προσελκύοντας Έλληνες επισκέπτες από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και προκαλώντας το ενδιαφέρον των ευρωπαίων που απόλαυσαν τις γεύσεις τους.

Με τον τίτλο Meditarrenao η πέμπτη και τελευταία θεματική ενότητα της διοργάνωσης τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας και στηρίζει κατά κόρον τις γαστρονομικές της προτάσεις.

Η chef Ντίνα Νικολάου και η δημιουργική της ομάδα, σε συνεργασία με τοπικούς chefs, παρουσίασε εξαιρετικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά βιολογικά προϊόντα και πρότεινε μαγειρικές τεχνικές που αναδεικνύουν την αγνότητα και την αυθεντικότητα των περίφημων μεσογειακών γεύσεων.     

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο συνεδριακό κέντρο «Θεοδώρα» του Eagles Palace Resort & Spa θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της διοργάνωσης και θα απονεμηθούν βραβεία ποιότητας στους συμμετέχοντες, παρουσία σύσσωμης της τοπικής τουριστικής οικογένειας και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές τοπικών και αγιορείτικων κρασιών αλλά και ντόπιων τυροκομικών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους chefs καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του gourmet.