Μους σοκολάτας με καφέ
Ingredients
- 100g. κουβερτούρα
2 αυγά
2 κ.σ. δυνατό καφέ
4 ασπράδια αυγών
Instructions
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, χωρίς το νερό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Σε μπολ αναμειγνύουμε τον καφέ μαζί με 2 ολόκληρα αυγά με αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε και την κρύα λιωμένη κουβερτούρα.
Χωρίζουμε τα υπόλοιπα αυγά σε κρόκο και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, δηλαδή μια άσπρη κρέμα με λαμπερές κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ισομοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.