Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης

Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης
μαμα πειναω youtube.com

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το "Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης... και στην κορφή κανέλα" και ακόμα μοσχομυρίζει και μοσχοπουλιέται σε πολλά βιβλιοπωλεία.

Η συγγραφέας του βιβλίου, Ξούλα Χαλκούση, κάνει μια μόνο ευχή οι συνταγές που μας προτείνει να νοστιμίζουν συνέχεια τη ζωή μας. Πρόκειται για  ένα βιβλίο με γεύσεις και μνήμες από την Πόλη, όπως τις συγκράτησε στη μνήμη του ένα παιδί, που ο χρόνος τις μπέρδεψε και τις μαντάλωσε με αφάνταστες λεπτομέρειες και ανακρίβειες σαγηνευτικές. 

Κάθε φαγητό και μια θύμηση παιδική. Πιάτα περίτεχνα, αλλά και λιτά οικογενειακά τραπέζια, σπεσιαλιτέ της μαμάς, θείες και γειτόνισσες με τις δικές τους λιχουδιές. Φαγητά λαχταριστά και άλλα, που δίνονταν μάχες για να αδειάσει το πιάτο!

Κάποια που δεν μαγειρεύτηκαν ποτέ στο σπίτι, αλλά θυμίζουν πάντα αγαπημένους ανθρώπους. Και πολλές γυναίκες, που δεν ονομάζονται όλες, αλλά σεργιανίζουν σε αυτές τις σελίδες με τη μαστοριά και τον ιδιότυπο λόγο τους. Μα προπαντός μυρωδιές. Μυρωδιές που ακόμα τρυπώνουν ακάλεστες και ευωδιάζουν τα όνειρα.

Το βιβλίο "Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης... και στην κορφή κανέλα" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τσουκάτου.

μαμα πειναω youtube.com