5 ερωτήσεις με την Νένα Ισμυρνόγλου

Στη νέα στήλη ‘5 ερωτήσεις’, ο Τάσος Αντώνιου θέτει ‘καυτά’ ερωτήματα σε προσωπικότητες της εστίασης και της επικαιρότητας. Αυτή την εβδομάδα, η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μοιράζεται μαζί μας τις γευστικές της ανησυχίες.

Μαγειρεύεις στο σπίτι; Αν ναι ποιο φαγητό φτιάχνεις τέλεια;

Μια μέρα, γυρνώντας σπίτι από το δημοτικό σχολείο, μου είπε η Ειρήνη, η αγαπημένη μου κόρη: “Όταν σου λέω ότι πεινάω, εσύ φτιάχνεις κάτι είναι πάντα τέλειο! Της ώρας!”

Ποιο φαγητό δεν σου αρέσει;

Μου αρέσουν όλα, αρκεί να είναι φρεσκομαγειρεμένα και φτιαγμένα με καλά υλικά.

Ποιο συστατικό βρίσκουμε πάντα στην κουζίνα σου; 

Το λεμόνι! Λατρεύω τον χυμό του, το ξύσμα του, ολόκληρο το φρούτο.

Ένα υλικό που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό;

Αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο.

Θα γινόσουν vegetarian ή vegan; 

Λες ε; Και να μην ξαναφάω παϊδάκια προβατίνας, κοκορέτσι, γίδα βραστή, αυγοτάραχο, κακαβιά; Μπα…

Τσιμπολόγημα στον καναπέ ή έξοδος για φαγητό; 

Εννοείται έξοδος για φαγητό με καλή παρέα.

Ποιο φαγητό σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία;

Ντολμαδάκια γιαλαντζί της μαμάς μου. Τόσο μα τόσο μικρά, τυλιγμένα με τέχνη και απίστευτη υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.