Νέο πρόγραμμα στον Οίνο τον Αγαπητό

Νέο πρόγραμμα στον Οίνο τον Αγαπητό

Ο Οίνος ο Αγαπητός παρουσιάζει το νέο, γεμάτο εκπλήξεις, πρόγραμμα για το μήνα Φεβρουάριο. 


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 13

Έναρξη Β΄ Κύκλου στις 8 μ.μ. 

2ος κύκλος: Η παραγωγική διαδικασία – προς ερασιτέχνες οινοποιούς

1η Συνάντηση 6/2: Τα λευκά κρασιά και οι ιδιαιτερότητες των ζυμώσεων. Ερασιτεχνική οινοποίηση. Ο εξοπλισμός. Γνωριμία με περιοχές λευκών!

2η Συνάντηση 13/2: Η ερυθρά οινοποίηση, η εκχύλιση. Τα nouveaux κρασιά. Ο ρόλος του βαρελιού. Η ροζέ οινοποίηση. Γνωριμία ερυθρών και ροζέ κρασιών.

3η Συνάντηση 20/2: Τα γλυκά, τα αφρώδη, η Σαμπάνια. Κτήματα & Chateaux. Γευστική αυτογνωσία. Γευσιγνωσία γλυκών κρασιών.


Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο «Οίνος ο Αγαπητός» στην έκθεση Διονύσια στο Ζάππειο με μίνι Σεμινάρια. 

Παρασκευή  7 μ.μ.,  Σάββατο 1 μ.μ. και 2 μ.μ,. Κυριακή 12 μ.μ. και 4 μ.μ.


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

8 μ.μ: Η συνέχεια του γύρου της Γαλλίας «Λίγηρας –Ροδανός-  Καμπανία».


Τρίτη  12 Φεβρουαρίου

9 μ.μ.: Σεμινάριο Οινογνωσίας στο Ηράκλειο της Κρήτης στο ΟPUS wine bar   


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

8 μ.μ.: Η συνέχεια του γύρου της Γαλλίας «Bordeaux- Νότος».


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου

9 μ.μ.: 8 επίλεκτα συλλεκτικά magnum που αγαπήσαμε θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν  στην καλύτερή τους στιγμή 25 μάχιμοι ουρανίσκοι. Θα δοκιμαστούν το λευκό κτήμα Παυλίδη Chardonnay , το  κτήμα Πυργάκη Σπηλιά 04, το κτήμα Βιβλία Χώρα 05, το Syrah Γεροβασιλείου   08, το κτήμα Λαντίδη Χρυσσαλίς ,  το κτήμα Αβερωφ  05 και το κτήμα Avantis  05.  Τα magnum, εκτός των άλλων, θα συνοδέψουν ζουμερά μπιφτεκάκια σε πιτούλες.  Πιθανώς θα έχουμε και έναν καλεσμένο έκπληξη! Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ.


Tρίτη 19 Φεβρουαρίου

9 μ.μ.: Γνωριμία με 10 σπάνια και αρωματικά λευκά εσοδείας 2012 . Οι γνωστοί οινολόγοι Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Κώστας Νοδάρας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα μας παρουσιάσουν σπάνιες γηγενείς ποικιλίες λευκών σταφυλιών που γέννησαν αξιόλογα μονοποικιλιακά κρασιά από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα οινολογική προσέγγιση γεύσεων και αρωμάτων, που δεν πρέπει να χαθούν από το τσουνάμι της οινικής παγκοσμιοποίησης ! Συμμετοχή: 10 ευρώ.


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

9 μ.μ.: «Οίνος και Πνεύμα». Πολιτιστικό πολυθέαμα στο CROWN PLAZA στην Αθήνα, Μιχαλακοπούλου 50.


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 

Μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Νεμέας. Προβλέπεται επίσκεψη στο οινοποιείο του Χ. Αϊβαλή στην Νεμέα, στο οινοποιείο του Γ. Σκούρα στο Μαλαδρένι (όπου και θα γευματίσουμε μετά την γευσιγνωσία) και το απόγευμα νωρίς στο κτήμα Σεμέλη, στο Κούτσι.

Το μενού στο κτήμα Σκούρα περιλαμβάνει μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα όπως σαλάτα με κοτόπουλο και σως, βραστά λαχανικά, φέτα με λάδι & ρίγανη, μελιτζάνα με κόκκινη σάλτσα & σκόρδο, σπετζοφάι, φλογεράκια με μανούρι & μέλι, μπιφτεκάκια σχάρας, χοιρινό ρολό με σάλτσα κρασιού & μανιτάρια, αγριόρυζο, ψωμάκια άσπρα & πολύσπορα και για γλυκό, ρολάκι γαλακτομπούρεκο.

Ώρα αναχώρησης 8:30 από την αίθουσα σεμιναρίων «Οίνος ο Αγαπητός».

Αριθμός συμμετοχών: 35 άτομα.  Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση στο [email protected] (παρακαλούμε όπως αναφέρετε και ένα τηλ επικοινωνίας). Τιμή συμμετοχής: 35 ευρώ το άτομο

Όσοι έχετε δηλώσει ήδη, παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Έναρξη Α΄ κύκλου στις 8 μ.μ.

1ος κύκλος: Τα πρώτα μυστικά του κρασιού

1η Συνάντηση 25/2: Ζώνες καλλιέργειας πάνω στην Υδρόγειο. Η παγκόσμια οινοπαραγωγή. Η Ελλάδα των κρασιών. Το Τρίπτυχο της επιτυχίας.

2η Συνάντηση 4/3: Κρασιά επιτραπέζια, Τοπικά και Ονομασίας Προέλευσης. Ποιά παλαιώνουν πόσο και γιατί. Η κάβα, & τα αξεσουάρ της!

3η Συνάντηση 11/3: Η τέχνη, τα ποτήρια και οι   θερμοκρασίες του σερβιρίσματος. Μυστικά εντυπωσιασμού. Τί πάει με τί και γιατί.

Τιμή προσφοράς: 100 ευρώ (από 120)/κύκλοΤρίτη 26 Φεβρουαρίου

Σεμινάρια Οινογνωσίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο ΟPUS wine bar. 


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Γνωριμία με το κτήμα Γαία. Ο γνωστός Μπορντωλέζος οινολόγος Γιάννης Παρασκευόπουλος  θα μας ξεναγήσει σ τα εκλεκτά κρασιά του  απ ό τον  αγέρωχο θαλασσίτη  της Σαντορίνης  μέχρι το βελούδινο κτήμα Γαίας της Νεμέας. Πρόκειται για ένα ταξίδι υψηλών γευστικών και αρωματικών προδιαγραφών συντροφιά με ένα σπεσιαλίστα του είδους!  Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ.

 

Προσεχώς το Μάρτιο:  Κτήμα AVANTIS από την Εύβοια και Κτήμα ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ από τη Δράμα.   


Οίνος ο Αγαπητός

Λ. Πηγής 15, Μελίσσια

Τηλ.: 210 6142200