Νέοι Έλληνες απόφοιτοι του WSET Diploma

Νέοι Έλληνες απόφοιτοι του WSET Diploma
μαμα πειναω youtube.com

Οι κοι. Δημήτρης Γριζάς AIWS και Νικόλας Γιαννόπουλος AIWS είναι οι νέοι απόφοιτοι του WSET Diploma στην Ελληνική αγορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των Ελλήνων Πτυχιούχων Diplomas στους δεκαεπτά.

Ο Δημήτρης Γριζάς γεννήθηκε το 1981 στην Παιανία, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από όπου και απέσπασε το πτυχίο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Γεωργία και Περιβάλλον" του τμήματος Περιβάλλοντος. To 2004 εργάσθηκε στο εργαστήριο αμπελουργίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Από το 2007 έως το 2010 εργάσθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παιανίας ως Σύμβουλος Γεωπόνος. Από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται στο τμήμα Ho.Re.Ca. της εταιρείας TSANTALI. Ως ερασιτέχνης αγρότης, καλλιεργεί τα αμπέλια, τα ελαιόδεντρα και τις φιστικιές της οικογένειάς του στα Μεσόγεια και παράγει κρασί, ελαιόλαδο και φιστίκια. 

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος ξεκίνησε τις σπουδές του στο Hotel Management, στο παράρτημα της Ελβετικής σχολής Glion στην Κέρκυρα. Έλαβε τους τίτλους του Καλύτερου Έλληνα Sommelier για το 2011 και το 2012, κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό για τον καλύτερο νεαρό Sommelier του Κόσμου 2010 (Ισπανία) και το 2011 (Αθήνα) International Jeunes Sommelier Competition - Chaine des Rotisseurs και Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. Έχει εκπροσώπησεi την Ελλάδα στο "Trophee Sommelier de Champagne" (Διεθνής Διαγωνισμός Champagne Sommelier) στην Πράγα το 2011 & 2012 . Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο  διαγωνισμό για τον καλύτερο sommelier του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, τον Μάρτιο του 2013. Η επαγγελματική του πορεία ως Οινοχόος διαγράφεται σε πολυτελή εστιατόρια που κατέχουν αστέρια Michelin και σε πολυτελή γιοτ, μέσω λειτουργικών και διευθυντικών θέσεων. Έχει εργαστεί ως Sommelier στη Σπονδή (δύο αστέρια Michelin), Head Sommelier στο Jerome Serres (ένα αστέρι Michelin), Food & Beverage Manager στην SG Yachting (ιδιοκτήτρια έξι πολυτελών γιοτ), Wine Director στο Nobu Matsuhisa Athens - Mykonos. Επίσης , έχει εκπαιδευτεί στα εστιατόρια Gordon Ramsay at Claridges (ένα αστέρι Michelin) και Aurora στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος του W.S.P.C., κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW δήλωσε: «Η φετινή χρονιά φέρνει άλλους δυο σπουδαστές μας στην κατάκτηση του WSET Diploma, του κορυφαίου εκπαιδευτικού προγράμματος του WSET London, αλλά και ίσως του κορυφαίου τίτλου στον χώρο του οινικού εμπορίου που διδάσκεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια, αφού η κατάκτηση των αρχικών AIWS δηλώνει εξαιρετικές ικανότητες και απαιτεί σοβαρότατη επένδυση σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι, στην περίοδο που διανύουμε, η επαγγελματική εξέλιξη των AIWS της Ελλάδας να μας δείξει έμπρακτα πως η φυσική επιλογή λειτουργεί και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Οι καλύτεροι γνωρίζουν να κάνουν την κρίση ευκαιρία.»

Αξίζουν Θερμά Συγχαρητήρια στον κο. Γριζά και τον κο. Γιαννόπουλο - απόφοιτους του WSET Diploma για την αφοσίωση που επέδειξαν στην επίτευξη του στόχου τους. Μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του, ο κος. Γριζάς δήλωσε: «Το να έρθω στο W.S.P.C. ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου!»

Οι απόφοιτοι του Diploma γίνονται αυτομάτως μέλη του οργανισμού Institute of Wines and Spirits (IWS). Ο οργανισμός αυτός είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και διασυνδέσεων που λειτουργεί υπό την εποπτεία του WSET London και που επιτρέπει στα μέλη του την άμεση πρόσβαση και επιρροή στο παγκόσμιο εμπορικό γίγνεσθαι. Μόνο οι κάτοχοι Diploma έχουν το αποκλειστικό προνόμιο εισαγωγής και χρήσης του δικτύου καθώς και της προσθήκης των αρχικών AIWS (Associate of Institute of Wines and Spirits) μετά το όνομά τους. 

Εμείς, όλη η ομάδα του ελληνικού παραρτήματος αισθανόμαστε περήφανοι για την αποφοίτηση των σπουδαστών μας αλλά και για την διεξαγωγή της τέταρτης διετίας WSET Diploma 2013/ 2015. Το Diploma αποτελεί την κορωνίδα του WSET London και θα αλλάξει για πάντα, πιστεύουμε, το γνωστικό υπόβαθρο και το μέλλον της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου & αποσταγμάτων.

μαμα πειναω youtube.com