Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 25

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ντομάτες σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.