Ο Δημήτρης Χρονόπουλος στο Μαμα Πειναω

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος στο Μαμα Πειναω
μαμα πειναω youtube.com

Από τον Τάσο Αντωνίου,


Ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος μιλά στον Τάσο Αντωνίου για τη μεγάλη του αγάπη, την ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα αλλά και για τις πιο ξεχωριστές μαμαδίστικες συνταγές! 


Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;

Πιστεύω ότι η επαγγελματική ενασχόληση μου με τη ζαχαροπλαστική, όσο κλισέ και να ακουστεί αυτό, δεν ήταν απόφαση ήταν φυσικό επακόλουθο. Εννοώ ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα να φτιάχνω γλυκά αρχικά με την μητέρα μου και έπειτα μεγαλώνοντας μόνος μου. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα, όπως όλα τα παιδιά, να σκεφτώ πιο σοβαρά τι επάγγελμα θα ακολουθήσω, ήδη μέσα μου γνώριζα και έτσι δεν υπήρχαν διλήμματα για εμένα, στράφηκα προς τη ζαχαροπλαστική και ήταν μια από τις πιο εύκολες και αβίαστες «αποφάσεις ζωής» που έχω πάρει έως σήμερα.


Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της ζωής και της καριέρας σου;

Βασικά, τόσο στην ζωή όσο και στην καριέρα μου επηρεάζομαι από δημιουργικούς ανθρώπους που αγωνίζονται για τους στόχους τους.


Πώς συμπεριφέρεσαι όταν βρίσκεσαι στο τραπέζι με τους πιο κοντινούς σου φίλους;

Όπως και σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, είμαι ο εαυτός μου, χαλαρός και ευδιάθετος. Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω πραγματικά αυτές τις μικρές αλλά παράλληλα τόσο ουσιαστικές στιγμές με φίλους που με χαλαρώνουν από την καθημερινή πίεση της δουλειάς.  


Αγαπημένα υλικά στις δημιουργίες σου;

Δύσκολο να ξεχωρίσει ένας επαγγελματίας κάποιες πρώτες ύλες αφού ο συνδυασμός τους είναι αυτός που μας δίνει ένα εξαιρετικό γλυκό ή φαγητό. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι η σοκολάτα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και κατά συνέπεια στις δημιουργίες μου.  


Το πιο γνωστό γλυκό που έχεις δημιουργήσει ποτέ;

Το «Πούρο Σοκολάτας» για το εστιατόριο Βαρούλκο.


Ποιο είναι το μεγαλύτερό ατού σου στην ζαχαροπλαστική;

Θα έλεγα ότι είναι η υπομονή και η επίμονή μου. Λειτουργούν σαν κινητήριες δυνάμεις τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή.   


Και ποιο είναι το ελάττωμά σου;

Ίσως το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις σκέπτομαι πάρα πολύ κάποια πράγματα και συνεπώς καθυστερώ κάπως να πάρω κάποιες αποφάσεις.   


Αποκάλυψέ μας τις τρεις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή σου.

Εάν θα έπρεπε να επιλέξω τις τρεις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή μου, τότε μάλλον θα έλεγα τη θάλασσα, τα ταξίδια και φυσικά τη σοκολάτα! 


Μαγειρεύεις στο σπίτι σου; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια μαγειρεύω σπίτι γιατί λόγω φόρτου εργασίας δεν περνάω πολλές ώρες εκεί. Όμως, όταν κανονίζω κάποιες συγκεντρώσεις με φίλους τότε μου αρέσει πολύ να φτιάχνω ζυμαρικά με πρωτότυπες σάλτσες. 


Ποιο εστιατόριο είναι το στέκι σου και το must πιάτο του;

Εκτιμώ και σέβομαι όλους τους συναδέλφους μου και επειδή διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τους περισσότερους επιλέγω με την παρέα μου να πηγαίνουμε κάθε φορά και κάπου διαφορετικά.


Η πιο ξεχωριστή μαμαδίστικη συνταγή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί.

Φυσικά ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα κυριακάτικα πρωινά που τον φτιάχναμε με την μητέρα μου στο σπίτι και μύριζε καβουρδισμένο σιμιγδάλι όλη η γειτονιά. Επίσης, το αγαπημένο μου φαγητό το οποίο έχω συνδέσει με τα παιδικά μου χρόνια και έχει «άρωμα» μαμάς είναι ο μουσακάς. Μέχρι και σήμερα, όταν το φτιάχνει η μητέρα μου, με επιστρέφει πίσω στα παιδικά μου χρόνια και στον ενθουσιασμό που ένοιωθα όταν επέστεφα στο σπίτι μετά το σχολείο και απολάμβανα ζεστό το αγαπημένο μου φαγητό. 

μαμα πειναω youtube.com