Ο Φραντζέσκος Σώζος στο Μαμα Πειναω

Ο Φραντζέσκος Σώζος στο Μαμα Πειναω

Από την Άννα Ευθυμίου,


Αν έχεις κι εσύ πάθος για τη σοκολάτα (όπως και εμείς), τότε το Chocolating, το αγαπημένο φεστιβάλ σοκολάτας των Αθηναίων, που διοργανώνεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης στις 14-16/2 και 21-23/2, είναι μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσεις!

Ο Φραντζέσκος Σώζος, executive pastry chef του Αστέρα, μιλά στο Μαμα Πειναω για το Chocolating για τις σοκολατένιες εκπλήξεις που περιμένουν τους λάτρεις της σοκολάτας και αποκαλύπτει τη συνταγή για κορμό με μους σοκολάτας allégée και γέμιση από βατόμουρο.


Φέτος για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται το Chocolating στον Αστέρα. Τι εκπλήξεις περιμένουν το κοινό που θα επισκεφθεί το φεστιβάλ;

Αυτή τη χρονιά οι εκπλήξεις θα είναι πολλές, ωστόσο θα σας αναφέρω παραδειγματικά κάποιες. Το Chocolating, όπως άλλωστε και κάθε χρονιά, απευθύνεται σε κοινό που θέλει να απολαύσει τη σοκολάτα στις διάφορες παραλλαγές της. Επομένως, θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό λάτρη της σοκολάτας. Επίσης, αυτή τη χρονιά θα προστεθεί στο σιντριβάνι σοκολάτας η Bahibe της Valrhona, ένα νέο είδος σοκολάτας γάλακτος. Επιπλέον, θα απολαύσουν γλυκά χωρίς ζάχαρη, καθώς επίσης γλυκά από σοκολάτα Dulcey, ροφήματα μαύρης σοκολάτας, γάλακτος και με στέβια. Θα διοργανωθούν και δύο σεμινάρια τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα σε αυτούς που θα τα παρακολουθήσουν να εκτελέσουν τις συνταγές στο σπίτι τους με ευκολία.


Από όλες τις σοκολατένιες δημιουργίες σας στα πλαίσια του φεστιβάλ, ποια ξεχωρίζετε και γιατί;

Κάθε δημιουργία είναι ξεχωριστή και έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Επομένως δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία διότι η μια συμπληρώνει την άλλη.


Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον κ. Χρονόπουλο όσον αφορά τις δημιουργίες σας στα πλαίσια του Chocolating.

Όταν μετά από μια συνεργασία προκύπτει μια φιλία, τότε το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτα εξαιρετικό. Θα πρέπει να τονίσω ότι ο Δημήτρης στηρίζει τα φεστιβάλ σοκολάτας του Αστέρα από το 2008 με επιτυχία, όταν εγώ δεν άνηκα ακόμα στον όμιλο, ενώ μετά το 2010 συνεχίσαμε μαζί.


Αποκαλύψτε μας περισσότερες λεπτομέρειες για τα σεμινάρια σοκολάτας που θα πραγματοποιήσετε. Γιατί πρέπει να τα παρακολουθήσουν οι λάτρεις της σοκολάτας;

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κοινό που θα μπορεί να εκτελέσει τις ιδιαίτερες συνταγές μας με εξαιρετική ευκολία καθώς θα τους δοθεί και έντυπο υλικό. Ειδικά σε μια δύσκολη εποχή όπου όλοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με δικές τους δημιουργίες και σίγουρο αποτέλεσμα.


Είναι η σοκολάτα ένα από τα αγαπημένα σας υλικά στη ζαχαροπλαστική και γιατί;

Αδιαμφισβήτητα είναι, και για πάρα πολλούς λόγους μάλιστα. Ένας από αυτούς είναι ότι επιτρέπει στο δημιουργό της να εκτελέσει μεγάλη γκάμα γλυκών. Επίσης, στατιστικές μελέτες έδειξαν ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 65% είναι λάτρεις της σοκολάτας.


Τέλος αποκαλύψτε μας το πιο ξεχωριστό μαμαδίστικο γλυκό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί.

Μερικά από τα γλυκά που θα θυμάμαι πάντα είναι οι καριόκες, το ρυζόγαλο και τα γλυκά του κουταλιού. Βέβαια, κορυφαία θέση έχει το μωσαϊκό σε μορφή κορμού το οποίο το τρώγαμε και κρυφά!