ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες Συνταγή
Εκτύπωση

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 342θερμίδες

Υλικά

  • 4 αυγά τα ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. λευκό ξίδι
  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα Nestlé Dessert
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα για το γαρνίρισμα
  • φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 2 για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC, στον αέρα.
  • Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και όταν αναμειχθούν τα υλικά ανεβάζουμε στην υψηλή ταχύτητα. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το λευκό ξύδι και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο λαδόκολλα και με μια σπάτουλα της δίνουμε σχήμα στρογγυλής βάσης διαμέτρου 20 εκ. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε για 50 λεπτά-1 ώρα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στον κλειστό φούρνο. 
  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα Nestlé Dessert. Ανακατεύουμε κυκλικά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Με το σύρμα χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα (η υφή πρέπει να θυμίζει γιαούρτι). Προσθέτουμε το κρύο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε. 
  • Μοντάρουμε την πάβλοβα: Περιχύνουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη μαρέγκα. Γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα και τις φράουλες. Η πάβλοβα διατηρείται στο ψυγείο.

Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο 

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο! Θεϊκό γλυκό με άρωμα καφέ και μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σαντιγί. Φτιάξτε αυτό το...

Εσπρέσο αφογκάτο (εσπρέσο με παγωτό)

Ο εσπρέσο αφογκάτο είναι ο συνδυασμός ζεστού καφέ εσπρέσο με παγωτό. Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείτε να σερβίρεται ως επιδόρπιο.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

Συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες

9 υπέροχες συνταγές για ζεστές χειμωνιάτικες σούπες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ