Πεπόνι με μπαχαρικά, και ο Σεπτέμβρης ομορφαίνει έτσι απλά!

Πεπόνι με μπαχαρικά, και ο Σεπτέμβρης ομορφαίνει έτσι απλά!
μαμα πειναω youtube.com

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι ιδιαίτερες γεύσεις και οι φαινομενικά αταίριαστοι συνδυασμοί είναι αυτά που μας συναρπάζουν, αφού όταν παντρεύουμε σε ένα πιάτο υλικά εκ διαμέτρου αντίθετα, η γεύση που προκύπτει είναι μοναδική και η ευχαρίστηση ατέλειωτη. Αυτό το καλοκαίρι, προσθέσαμε στο πεπόνι αλάτι, διάφορα μπαχαρικά και καυτερές πιπερίτσες. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Πεπόνι με αλάτι, σουμάκ και πιπέρι

Το πόσο έντονος θα είναι ο συνδυασμός της γλυκάδας του πεπονιού με το σουμάκ και τα διάφορα πιπέρια εξαρτάται από τον δικό σας ουρανίσκο. Εμείς για 1 κιλό πεπόνι - οποιασδήποτε ποικιλίας - χρειαστήκαμε χυμό από ένα λεμόνι, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 2 κ.σ. καπνιστό αλάτι, 1 κ.σ. σουμάκ, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κ.γλ. κόκκινες αποξηραμένες πιπερίτσες σε νιφάδες. Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους ή φέτες μετρίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και πασπαλίζουμε με αυτό το πεπόνι.

 

Πεπόνι με μπαχαρικά, και ο Σεπτέμβρης ομορφαίνει έτσι απλά!

Πεπόνι με καυτερές πιπεριές και λάιμ

Ο συνδυασμός του πεπονιού με λάιμ και καυτερές πιπεριές μπορεί να μας δροσίσει εκπληκτικά μια ζεστή ημέρα. Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε ένα πεπόνι μετρίου μεγέθους πολύ παγωμένο,  2 κ.σ. ξύσμα λάιμ, 3 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. χυμό λάιμ, 2 λάιμ και μια μικρή αποξηραμένη  κόκκινη πιπερίτσα σε σκόνη ( για πιο καυτερό αποτέλεσμα, προσθέτουμε ακόμα μια πιπερίτσα). Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα λάιμ και 1 κ.σ. χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βγάλει το μείγμα το άρωμά του για 30 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την πιπερίτσα σε σκόνη και την ανακετεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα αλατιού και λάιμ. Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους μετρίου μεγέθους και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε τα 2 λάιμ σε 4 φέτες το καθένα και περιχύμενου με  τον χυμό τους το πεπόνι. Πασπαλίζουμε με το μείγμα με την πιπερίτσα, το αλάτι και το λάιμ και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να να προσθέσουμε για γαρνίρισμα μερικές φέτες λάιμ ή φύλλα δυόσμου.

μαμα πειναω youtube.com