Πικάντικες baby πατάτες

Πικάντικες baby πατάτες

Υλικά

500 γραμμ. baby πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.

Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς. Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.

Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.

Mερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.