Ποια είναι η καλύτερη σαμπάνια του κόσμου;

Ποια είναι η καλύτερη σαμπάνια του κόσμου;

Είναι η Brut Gold της Armand de Brignac; Ή μήπως η Moët & Chandon είναι η καλύτερη σαμπάνια του κόσμου; Κάνεις δεν ξέρει, υποστηρίζει η Moët στη νέα μήνυση που άσκησε εναντίον της Armand de Brignac.

Πιο συγκεκριμένα, η Moët Hennessy κατηγορεί την Armand de Brignac για παραπλανητική διαφήμιση, θέλοντας να βάλει τέλος στους ισχυρισμούς του ανταγωνιστικού brand ότι είναι  η νούμερο 1 σαμπάνια στον κόσμο. Σύμφωνα με τη Moët, μόνο η περίφημη σαμπάνια Brut Gold του Armand de Brignac – γνωστή και ως  “Άσσος Μπαστούνι” λόγω του διακριτικού της σήματος – έχει βραβευθεί ως η καλύτερη σαμπάνια του κόσμου από το περιοδικό FINE Champagne Magazine, και αυτό το 2010. Έκτοτε, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου, η Brut Gold έχει υποβαθμιστεί στην κατάταξη του περιοδικού, φτάνοντας το νούμερο 21 το 2011 και το νούμερο 22 το 2012.

Οι αξιώσεις της Moët δε σταματούν εδώ. Η εταιρεία ζητά αποζημίωση αγνώστου προς το παρόν ποσού για τη ζημιά που προκάλεσαν οι παραπλανητικές διαφημίσεις της Armand de Brignac, καθώς και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις της ανταγωνίστριας της τα οποία προήλθαν από τις εν λόγω διαφημίσεις.

Με τέτοια περιστατικά μάλλον καθιερώθηκε και η έκφραση άφρισαν από το κακό τους – τουλάχιστον οι δημιουργοί της Dom Perignon. Eξάλλου, η Armand de Brignac είναι η αγαπημένη σαμπάνια του χρυσού Ολυμπιονίκη Usain Bolt!

 

Άννα Ευθυμίου

 

 

Πηγή: Ηuffington Post