ΑρχικήΣυνταγέςΠαγωτό φιστίκι

Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με αυθεντικά φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό που σερβίρεται ως δροσερό επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Παγωτό φιστίκι Συνταγή
Εκτύπωση

Παγωτό φιστίκι

Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με αυθεντικά φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό που σερβίρεται ως δροσερό επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παγωτό φιστίκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 7 ώρες
Συνολικός χρόνος 7 ώρες 10 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνουμε απαλά το μείγμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν επηρεάζει τη γεύση του παγωτού.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάμε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καραμελωμένα μήλα

Μία συνταγή με δύο μόνο υλικά, βγαλμένη από το παραμύθι “ Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι”!

Μαύρες φακές σούπα

Σούπα με μαύρες φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη, γρήγορη, και θρεπτική σούπα με μαύρες φακές, καρότο, πράσο και μυρωδικά που μυρίζει Ελλάδα. 

Λεμονόπιτα

Τέλεια και πανεύκολη λεμονόπιτα, αρωματική, απλή και γρήγορη. Πραγματικά θα λατρέψετε αυτό το νόστιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ