ΠΡΟΣΟΧΗ: Άκρως αφροδισιακό και γευστικό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άκρως αφροδισιακό και γευστικό!

Υλικά για 2 άτομα

 

 

ΣΑΛΑΤΑ

 

Ανάμεικτη σαλάτα με αχλάδι κ τηγανιτή φέτα

 

1 σακουλίτσα έτοιμη ανάμεικτη σαλάτα 

1 αχλάδι με τη φλούδα του πλυμένο, καθαρισμένο από κουκούτσια κ κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ φέτα κομμένη σε κύβους

Λίγο αλεύρι

1 ποτήρι γαλέτα (επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν να πανάρετε με σουσάμι αντί για γαλέτα)

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό η γάλα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την βινεγκρέτ θέλουμε

1 μέρος (1 σφηνοπότηρο για παράδειγμα) ξύδι βαλσάμικο

3 μέρη ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ μέλι

Αλάτι - πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πανάρουμε τους κύβους φέτας περνώντας τους πρώτα από αλεύρι, μετά από αυγό και μετά από γαλέτα.(αυτό μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα.) και λίγο πριν το σερβίρισμα τους τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε τα σαλατικά με  λίγη βινεγκρέτ (περίπου 3- 4 κουταλιές της σούπας για κάθε άτομο) και από πάνω ρίχνουμε τις φέτες αχλαδιού κ την φέτα.

 

 

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

 

Ταλιατέλες με θαλασσινά, σαφράν και κρέμα 

 

 

1 πακέτο ταλιατέλες

1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν

Μισό ποτήρι κρασί

Ελαιόλαδο

180 ml κρέμα γάλακτος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

μαϊντανός

1\2 κιλό ανάμεικτα φρέσκα θαλασσινά (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές) καλά πλυμένα κ οι γαρίδες καθαρισμένες από το εντεράκι τους.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μουσκεύετε το σαφράν στο κρασί. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει κ βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα οστρακοειδή μόνο και σβήνουμε με το κρασί. Όσα οστρακοειδή  δεν ανοίξουν τα πετάμε! Προσθέτουμε τις γαρίδες και την κρέμα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

 

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

 

Ζελέ σαμπάνιας με φράουλες 

 

 

1 μπουκάλι σαμπάνια

350 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4

200 γρ. ζάχαρη

5 φύλλα ζελατίνης (25γ)

Λίγες σταγόνες γρεναδίνη η χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά για να πάρει πιο έντονο κόκκινο χρώμα)

1 φυσίγγιο βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βράζουμε την σαμπάνια και τη ζάχαρη με κλειστό καπάκι για 8 λεπτά. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει, κατεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πάνω σε παγάκια ώστε να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει. Όταν αρχίσει και πήζει ρίχνουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και βάζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό.