Προτάσεις Τσικνοπέμπτης

Προτάσεις Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη καταφθάνει και κάθε χρόνο, το δίλημμα είναι το ίδιο˙ Πού θα πάμε; Πού θα τσικνήσουμε; Θα διαλέξουμε κάποιο εστιατόριο ή θα μείνουμε σπίτι; Μια τέτοια μέρα, ίσως το τσίκνισμα στο σπίτι να είναι η καλύτερη λύση. Δεν είναι μόνο ότι το επιτάσσουν οι δύσκολοι καιροί ή ότι σε κάθε εστιατόριο επικρατεί το αδιαχώρητο, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να ικανοποιηθούμε όσο θα θέλαμε. Είναι κυρίως μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε μια μικρή γιορτή και να περάσουμε καλά παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, με καλούς φίλους, που εξαίτιας των εξοντωτικών ρυθμών κι υποχρεώσεων, έχουμε καιρό να δούμε.

Τσικνοπέμπτη, λοιπον, κι όπως υπογραμμίζει το όνομά της, αλλά κι όπως το έθιμο προστάζει, πρέπει να τσικνηστούμε. Το ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!, θέλοντας να σας προτείνει τις καλύτερες γευστικές ιδέες, έψαξε κα βρήκε τί θα πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι σας και από πού θα το αγοράσετε.

Τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους. Το παραδοσιακό κρεοπωλείο «Τα Παιδιά», που προμηθεύεται καθημερινά κρέατα μόνο από την ελληνική επικράτεια, προτείνει χειροποίητα μοσχαρίσια λουκάνικα για να τα ψήσετε στα κάρβουνα ή να τα τηγανίσετε, κιμά μοσχαρισιο ή χοιρινό για ζουμερά μπιφτέκια, αρνί ή κατσικάκι για νοστιμότατα παϊδάκια και προβατίνα για τους πολύ φανατικούς της τσίκνας.

Η κρεατοφαγία της ημέρας συνοδέυεται κι από χωριάτικη σαλάτα, παραδοσιακή φέτα, πατάτες τηγανίτες κι ό,τι άλλο φανταστείτε για να συνδυάσετε το κρέας σας.

Και για το τέλος, τί καλύτερο από ένα γλυκάκι; Κόντρα στον χειμωνιάτικο καιρό, προτείνουμε δροσερές γεύσεις. Το ιταλικό παγωτατζίδικο «Linguaccia » μας συστήνει να προτιμήσουμε χωνευτικό σορμπέ λεμόνι, παγωτό μιλφέιγ αλλά και παγωτό με γεύση χαλβά για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε νηστίσιμους ρυθμούς.

Καλή όρεξη!

 

Διευθύνσεις καταστημάτων: 

-Κρεοπωλείο Τα Παιδιά, Ηρακλείτου και Πολυδεύκους 32, Αιγάλεω, 210 5911337 www.kreopoleiotapaidia.gr

-Linguaccia. Gelateria Italiana, Σωτήρος 42, Πειραιάς, 210 4114257