Ρυζόγαλο. Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, που μοσχοβολάει φρέσκο γάλα, αρωματική βανίλια και κανέλα.

Το μυστικό της επιτυχίας για το ρυζόγαλο δεν είναι τα υλικά που είναι και θα είναι πάντα τα ίδια βασικά συστατικά (γάλα, ρύζι και ζάχαρη) αλλά ο τρόπος και ο χρόνος βρασμού. Όταν το γάλα πάρει βράση, η φωτιά χαμηλώνει, η κατσαρόλα σκεπάζεται και το ρυζόγαλο σιγοβράζει για περίπου 20-25 λεπτά.

Προσοχή! Ο κοχλασμός καταστρέφει τη συνταγή. Εάν το ρυζόγαλό σας κοχλάζει χαμηλώστε ακόμη περισσότερο τη φωτιά. Το ρυζόγαλό σας είναι έτοιμο να μπει στο μπολ όταν το ρύζι είναι μαλακό και το μείγμα χυλωμένο.

Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο!

Η πρόκληση της συνταγής είναι να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας και να μαλακώσει το ρύζι, αλλά όχι να λιώσει. Πρέπει να υπάρχει μια υποψία από τη γεύση του γάλακτος, χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά, και να αναδυθούν τα αρώματα της βανίλιας ή του λεμονιού. Το πιο σημαντικό είναι να χυλώσει αλλά να μην κολλήσει το ρυζόγαλο στην κατσαρόλα.

Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα!

Ρυζόγαλο Συνταγή
Εκτύπωση

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο, το πιο εύκολο και γρήγορο μαμαδίστικο γλυκό. Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ρυζόγαλο
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 295θερμίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 ml γάλα
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 μανταρίνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
  • Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακτεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο (προσθέτουμε την κανέλα στις μερίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα).

Βίντεο συνταγής

Διαβάστε ακόμα: συνταγή για κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Η περίφημη συνταγή του Chez Lucien για κις λορέν!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο 

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο! Θεϊκό γλυκό με άρωμα καφέ και μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σαντιγί. Φτιάξτε αυτό το...

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.

Περισσότερα άρθρα

5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά

Συνδυάστε ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλι & τυριά για να φτιάξετε υπέροχες σαλάτες λαχανικών!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύκολη και καλή συνταγή, αλλά διορθώστε το λάθος στην πρώτη πρόταση της συνταγής, δεν ρίχνουμε την κανέλα στο βράσιμο, την βανίλια ρίχνουμε.

  2. Τάσο δεν περιμενα οτι η συνταγη σου θα ειναι τοσο καλη! Να ξερεις οτι διαβαζα εναν αλλο σεφ αλλα απο τη μερα που σε ειδα στην τηλεοραση σε λατρεψα και απο τοτε μονό Μαμα Πειναω λεμε στο σπιτι! Να εισαι καλα παντα.

  3. η καλυτερη συνταγη για ρυζογαλο που εχω δοκιμασει ποτε. ειμαι μεγαλος οπαδος του ρυζογαλου. να ειστε καλα

  4. Τάσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις συνταγές σου, δεδομένου ότι έχω και το βιβλίο σου από τότε που πρωτοεκδόθηκε, το οποίο πλέον, έχει περάσει στα χέρια του φοιτητή γιού μου. Νάσαι πάντα γερός και γεμάτος επιτυχίες! Σου αξίζουν!

  5. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! Μπράβο Τάσο. Να εισαι πάντα καλά μας έχεις σώσει με τις συνταγάρες σου

  6. Μοσχοβόλισε όλοι η κουζίνα..άσε που δοκίμαζα για να δω γεύση και κόντεψα να φάω την μισή κατσαρόλα!!!!!!Θεική συνταγή και πετυχημένο αποτέλεσμα!!!!!✨️💖✨️💖✨️✨️✨️✨️

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ