Ρυζόγαλο. Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, που μοσχοβολάει φρέσκο γάλα, αρωματική βανίλια και κανέλα.
Το μυστικό της επιτυχίας για το ρυζόγαλο δεν είναι τα υλικά που είναι και θα είναι πάντα τα ίδια βασικά συστατικά (γάλα, ρύζι και ζάχαρη) αλλά ο τρόπος και ο χρόνος βρασμού. Όταν το γάλα πάρει βράση, η φωτιά χαμηλώνει, η κατσαρόλα σκεπάζεται και το ρυζόγαλο σιγοβράζει για περίπου 20-25 λεπτά.
Προσοχή! Ο κοχλασμός καταστρέφει τη συνταγή. Εάν το ρυζόγαλό σας κοχλάζει χαμηλώστε ακόμη περισσότερο τη φωτιά. Το ρυζόγαλό σας είναι έτοιμο να μπει στο μπολ όταν το ρύζι είναι μαλακό και το μείγμα χυλωμένο.
Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο!
Η πρόκληση της συνταγής είναι να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας και να μαλακώσει το ρύζι, αλλά όχι να λιώσει. Πρέπει να υπάρχει μια υποψία από τη γεύση του γάλακτος, χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά, και να αναδυθούν τα αρώματα της βανίλιας ή του λεμονιού. Το πιο σημαντικό είναι να χυλώσει αλλά να μην κολλήσει το ρυζόγαλο στην κατσαρόλα.
Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα!
Ρυζόγαλο
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 ml γάλα
- 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 μανταρίνι (ξύσμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
- Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακτεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο (προσθέτουμε την κανέλα στις μερίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα).
Βίντεο συνταγής
Διαβάστε ακόμα: συνταγή για κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ωραια συνταγη . εγω βαζω και γαλα αμυγδαλου και γινεται πολυ καλη επισης για αλλαγη
Εύκολη και καλή συνταγή, αλλά διορθώστε το λάθος στην πρώτη πρόταση της συνταγής, δεν ρίχνουμε την κανέλα στο βράσιμο, την βανίλια ρίχνουμε.
Τάσο η συνταγή και το βιντεο ειναι φανταστικα! Μπραβο
Η καλύτερη συνταγη για ΡΥΖΟΓΑΛΟ. Μπραβο.
Τάσο δεν περιμενα οτι η συνταγη σου θα ειναι τοσο καλη! Να ξερεις οτι διαβαζα εναν αλλο σεφ αλλα απο τη μερα που σε ειδα στην τηλεοραση σε λατρεψα και απο τοτε μονό Μαμα Πειναω λεμε στο σπιτι! Να εισαι καλα παντα.
Πολλά μπραβο. Αυτο εχω να πω.
The best rizogalo recipe. Congrats Tassos. Anna from Chicago
η καλυτερη συνταγη για ρυζογαλο που εχω δοκιμασει ποτε. ειμαι μεγαλος οπαδος του ρυζογαλου. να ειστε καλα
απλη και νοστιμότατη Μπραβο!
epielous mia sintagi opou den vrazoume to rizi se gala alla se nero kai etsi den tha kollisei sto pato tis katsarolas! mpravo sou!!!
Τάσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις συνταγές σου, δεδομένου ότι έχω και το βιβλίο σου από τότε που πρωτοεκδόθηκε, το οποίο πλέον, έχει περάσει στα χέρια του φοιτητή γιού μου. Νάσαι πάντα γερός και γεμάτος επιτυχίες! Σου αξίζουν!
Αντωνία ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά με υγεία!
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! Μπράβο Τάσο. Να εισαι πάντα καλά μας έχεις σώσει με τις συνταγάρες σου
Μοσχοβόλισε όλοι η κουζίνα..άσε που δοκίμαζα για να δω γεύση και κόντεψα να φάω την μισή κατσαρόλα!!!!!!Θεική συνταγή και πετυχημένο αποτέλεσμα!!!!!✨️💖✨️💖✨️✨️✨️✨️
τελειο μπραβο