Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που έδωσε ο Gilles Marchal, (για χρόνια Chef Pâtissier στο Plaza Athénée, στο Hotel Le Bristol, καθώς επίσης διευθυντής δημιουργίας του διάσημου οίκου La Maison du Chocolat), τα σεμινάρια συνεχίζονται με τους διασημότερους Chefs Pâtissiers από τη Γαλλία.

Ο νέος προσκεκλημένος είναι ο Chef Pâtissier Sebastien Serveau, ένας από τους πιο προικισμένους δημιουργούς ζαχαροπλάστες της εποχής μας. Ο Sebastien Serveau είναι ο Chef Pâtissier στη διάσημη σειρά ζαχαροπλαστείων Maison Dalloyau, ένας από τους παλαιότερους οίκους γαστρονομίας στην Γαλλία. 

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα, στο ξενοδοχείο Sofitel, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, από 17.00 έως 20.00, και η τιμή κατ’ άτομο είναι 50€. Φοιτητικό εισιτήριο, 45€. Ειδική τιμή για ανέργους 25€, με την επίδειξη κάρτας του ΟΑΕΔ.


Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων

Τηλ: 210-60 17 650, email: [email protected], fax: 210 60 17 127


Λίγα λόγια για τον Sebastien Serveau

  • Chef Pâtissier στη διάσημη σειρά ζαχαροπλαστείων «Maison Dalloyau». Η Maison Dalloyau, που υπάρχει από το 1682, είναι σήμερα ένας από τους παλαιότερους οίκους γαστρονομίας στην Γαλλία (38 boutiques σε όλη τη Γαλλία), από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που παραμένουν ακόμα στην ιδρύτρια οικογένεια. Υπάρχει από το 1682, και ο ιδρυτής της υπήρξε ζαχαροπλάστης του Λουδοβίκου IV. Από το 2001, είναι μέλος του Comité Colbert, μια από τις 70 μόνο γαλλικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την γαλλική φινέτσα ανά τον κόσμο. Δημιουργία τους είναι το περίφημο γλυκό «Όπερα», που έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά και το «Φθινοπωρινό φύλλο» και το Μογκαντόρ. Την βαριά αυτή κληρονομιά, με ρίζες στην παράδοση και φτερά για το μέλλον, σηκώνει ο δημιουργός Chef Patissier, Sebastien Serveau.
  • Προηγουμένως Chef Pâtissier στο Ξενοδοχείο Ritz (5*), στο Ξενοδοχείο Costes (5*), στο Grand Hotel, και στα γνωστότερα παρισινά ζαχαροπλαστεία (Μοντεκρίστο, Παβιγιόν Μονσουρί, Ρολλέ-Πραντιέ, κ.α.)
  • Καθηγητής και μέλος του Παιδαγωγικού Συμβουλίου της Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας (ENSP)
  • Υπήρξε για 5 χρόνια υπεύθυνος του κλάδου εκπαίδευσης στην Σχολή Ζαχαροπλαστικής του Alain Ducasse, υπεύθυνος του τμήματος για τους ιδιώτες στο 16ο στο Παρίσι και του τμήματος για τους επαγγελματίες στην Argenteuil
  • Έχει επιμεληθεί της ίδρυσης Σχολών γαστρονομίας και ήταν υπεύθυνος για το τμήμα ζαχαροπλαστικής, το 2006 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, το 2007 στην Πουέμπλα του Μεξικού και το 2008 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
  • Έχει γράψει πάνω από 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής  (μακαρόν, σοκολάτα, σαρλότ, κ.α.) και το πρόσφατο πολυτελές βιβλίο συνταγών του Ξενοδοχείου Ritz (5*),
  • Έχει βραβευτεί σε 12 διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής στην Γαλλία και στο Βέλγιο
  • Πάθος του η μουσική… στο πιάτο. Νότες, παρτιτούρες, κλειδί του Σολ, με την εφήμερη γοητεία ενός επιδορπίου.