ΑρχικήΆρθραO Al Giga στο Μαμα Πειναω

O Al Giga στο Μαμα Πειναω

Κείμενο-φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου,

 

Συνάντησα τον Al Giga, τον αγαπημένο στιλίστα Ελλήνων celebrities όπως η Έλενα Παπαρίζου και ο Γιώργος Μαζωνάκης, στη Μύκονο. Αφορμή, το ταξίδι μου στο νησί των ανέμων, όπου ο ταλαντούχος Al έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες ένα μίνιμαλ και ταυτόχρονα ζεστό (το καλόγουστο είναι δεδομένο) χώρο, στη χώρα της Μυκόνου, το Al Giga Showroom. Με φόντο το διάσημο λευκό χρώμα του νησιού που κυριαρχεί στον χώρο, ο πάντα χαμογελαστός Al έχει επιλέξει ξεχωριστές δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά δεν μένει μονάχα εκεί. Εκτός από ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ, ανακαλύψαμε πρωτότυπα προϊόντα όπως τo ελληνικό brand τροφής για σκύλους KYON αλλά και στρώμα για γιόγκα αποκλειστικά για σκύλου, επίσης! “Είμαστε dog-friendly εμείς εδώ!” μου εξηγεί o Αl τη στιγμή που καθόμαστε στα κατάλευκα πεζούλια έξω από το Showroom για να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με μία μικρή εισαγωγή στην πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του Al Giga. “Γεννήθηκα στην Τανζανία. Μετακόμισα στον Καναδά, όπου και μεγάλωσα, και εκεί ξεκίνησε η καριέρα μου ως στιλίστας στο περιοδικό Elle. Κάποια στιγμή, μία από τις δημοσιογραφικές αποστολές που μου ανατέθηκαν είχε προορισμό την Ελλάδα. Για να μην τα πολυλογώ, μία που ήρθα για αποστολή, μία που έμεινα εδώ. Μου άρεσε τόσο, που αποφάσισα να αφήσω στο παρελθόν τη ζωή μου στον Καναδά και να ξεκινήσω από την αρχή εδώ. Εκείνη την εποχή γνώρισα τον Βασίλη Ζούλια, τον Βασίλειο Κωστέτσο, τον Τρύφωνα Σαμαρά. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα και όταν επέστρεψα στον Καναδά συνειδητοποίησα ότι ήθελα να κάνω μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου. Μετά από έξι μήνες, μετακόμισα επίσημα στην Ελλάδα.” 

Από την Αφρική στην Αμερική, μετά στην Ευρώπη, και τώρα στη Μύκονο με ένα πολύ φρέσκο project, το Al Giga Showroom. Πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή στην πορεία πλεύσης; “Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν είχα βρεθεί στο νησί για κάποιες ημέρες. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα μέσα σε τέσσερις μήνες, ουσιαστικά. Είναι κάτι που κάνω για πρώτη φορά στη ζωή μου και με πάρα πολλή αγάπη”. 

Ποια είναι η σχέση του Al Giga με το φαγητό; “Είμαι πιο πολύ του σπιτιού! Δεν θα με βρεις εύκολα στα νέα hot spots που ανοίγουν κάθε τόσο στην πόλη, ούτε να βγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα για φαγητό. Προτιμώ αντί αυτού να κάνω ένα ταξίδι τέσσερις ημέρες στο Παρίσι. Είμαι πιο κλασικός τύπος. Η αγαπημένη μου έξοδος στην Αθήνα είναι φαγητό στη Ράτκα. Στη Μύκονο όπου βρίσκομαι τους τελευταίους μήνες, το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι η Κατρίν. Δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα στο chateaubriand της! Για να καταλάβεις πόσο πολύ λατρεύω αυτό το μαγαζί, ένας βασικός λόγος που διαλέξαμε την τοποθεσία του Showroom ήταν να βρίσκεται κοντά στην Κατρίν. Άλλα μέρη που μου αρέσουν είναι το Alemagu, η Φτελιά και το Jackie O’.”

Όσο για τις σπεσιαλιτέ που μου υποσχέθηκε ότι θα δοκιμάσω από τα χεράκια του την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη Μύκονο; “Μπάμιες με λιαστές ντομάτες, μακαρόνια και κοτόπουλο είναι οι all time classic συνταγές μου! Μην φανταστείς ότι είμαι ο καλύτερος μάγειρας, αλλά τρώω καλά!”

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εντυπωσιακό γλυκό με υπέροχο άρωμα και διακριτική γεύση, ιδανικό για κέρασμα ή συνοδευτικό του καφέ.

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πολύ γρήγορη συνταγή για ριζότο, ιδανική για τον χειμώνα, που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της! 

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια απολαυστική μαμαδίστικη συνταγή με λεμονάτη γεύση, εύκολη, γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές ή το κυριακάτικο τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

Τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων

Θα ήταν αστείο αν ισχυριζόμασταν ότι οι διατροφικές επιλογές μας τα Χριστούγεννα είναι υγιεινές. Αλλά κάπου ανάμεσα στους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και...

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Οι πιο νόστιμες συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες! Ελαφριές μακαρονάδες με έυκολες, γρήγορες και νόστιμες σάλτσες που ετοιμάζονται στο λεπτό.

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ