Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Η καθημερινότητα θέλει μικρές εκπλήξεις ακόμα και στις διατροφικές μας συνήθειες για να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Αγαπημένο σνακ, γρήγορο μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, το τοστ δεν λείπει από τη διατροφή μας. Εκτός από σνακ, το τοστ μετατρέπεται σε υπέροχη γλυκιά λιχουδιά με σοκολάτα, μέλι, φρούτα, τυρί και ξηρούς καρπούς.
Βρες στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για τοστ με σοκολάτα!
Γλυκό τοστ με σοκολάτα
Θα χρειαστούμε 2 φέτες του τόστ άσπρο ψωμί ή brioche, 1 αυγό, 1 κ.σ. γάλα, 60 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας κομμένη σε κομμάτια ή σε σταγόνες, 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Φτιάχνουμε το τοστ φροντίζοντας να απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια τη σοκολάτα, προσέχοντας να μην φτάσει στις άκρες του ψωμιού. Στη συνέχεια, βουτάμε το τοστ στο μείγμα με το αυγό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ψήνουμε το τοστ περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει τα υγρά του και το σερβίρουμε, γαρνίροντάς το προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
Βρες στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για γλυκό τοστ με μπανάνα και φιστικοβούτυρο!
Γλυκό τοστ με μπανάνα και φιστικοβούτυρο
Αυτό το τοστ έχει ιστορία, αφού ήταν το αγαπημένο του Elvis Presley ο οποίος, μάλιστα, για έξτρα γεύση προσέθετε και μπέικον. Για ένα τοστ θα χρειαστούμε 1 μπανάνα ώριμη κομμένη σε φέτες, 2 φέτες ψωμί του τόστ σικάλεως, 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο, 1 κ.γλ. βούτυρο ανάλατο. Φτιάχνουμε το σάντουιτς αλείφοντας με 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο την κάθε φέτα ψωμιού. Απλώνουμε πάνω στην κάθε φέτα ψωμί τις φέτες μπανάνας και κλείνουμε τα τοστάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ψήνουμε το τοστ 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να το ψήσουμε και στην τοστιέρα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως.
Βρες στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για γλυκό τοστ με μήλο, τυρί, μέλι και καρύδια!
Τοστ με μήλα, τυρί, μέλι και καρύδια
Γεύση που ταιριάζει σε κρύες ημέρες. Για ένα τοστ θα χρειαστούμε ½ μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 φέτες ψωμί του τοστ κατά προτίμηση ολικής αλέσεως ή τύπου χωριάτικο, 100 γρ. τυρί brie ή γκούντα ή ιταλικό τυρί fontina κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 κ.γλ. μέλι, 30 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση, 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι, βούτυρο για το άλειμμα του ψωμιού. Βουτυρώνουμε την κάθε φέτα του τοστ και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, απλώνουμε στη μια φέτα του τοστ το τυρί και το σκεπάζουμε και με την άλλη φέτα ψωμιού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε τα καρύδια και το τοστ και από τις 2 πλευρές μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Μόλις το τυρί λιώσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια κι ανοίγουμε το τοστ. Προσθέτουμε σε κάθε φέτα του τοστ, πάνω στο λιωμένο τυρί, το κομμένο μήλο και τα καρύδια. Περιχύνουμε με μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το τοστ. Σερβίρουμε αμέσως.
Βρες στην επόμενη σελίδα τη συνταγή για γλυκό τοστ με σοκολάτα και τυρί κρέμα!
Γλυκό τοστ με σοκολάτα και τυρί κρέμα
Κι όμως η σοκολάτα ταιριάζει με το τυρί κρέμα και αυτό το τοστ είναι η λαχταριστή απόδειξη! Για ένα τοστ θα χρειαστούμε 2 φέτες ψωμί του τοστ ή φέτες ψωμί, 30 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, 1/2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γλ. βούτυρο, σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ψήνουμε τις φέτες του τοστ περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε τη φωτιά και βγάζουμε τις φέτες από το τηγάνι. Αλείφουμε τη μια φέτα με το τυρί κρέμα και την άλλη με την πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και στο τέλος συνθέτουμε το τοστ. Βάζουμε το τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το τοστ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, περιχύνοντας με το σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).