Συνεργασία της Costa Navarino και του ΑΙΟΛΟΥ

Συνεργασία της Costa Navarino και του ΑΙΟΛΟΥ

Η Costa Navarino (θηλυκό και όχι ουδέτερο, όπως κάποιοι επιμένουν) έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Επένδυσε στην προβολή τοπικών προϊόντων, όπως το κρασί, το λάδι, το πετιμέζι και το τσίπουρο. Επίσης, αγοράστηκαν αμπελώνες, μεγάλης ηλικίας, χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, οι οποίοι καλύπτουν πάνω από 500 στρέμματα.

Για την οινοποίηση αυτών των πολύτιμων σταφυλιών η Costa Navarino επέλεξε τον Γιώργο Σκούρα. Τα πρώτα κρασιά των συγκεκριμένων αμπελώνων έχουν ήδη μπει στις αποθήκες του ΑΙΟΛΟΥ, αλλά οι επόμενες εσοδείες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την πρόσθεση νέων ποικιλιών, προϊόντων και φιλοσοφιών, που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα των οινόφιλων όλου του κόσμου.

Τα κρασιά των Navarino Vineyards είναι το 1827 Chardonnay 2011, το 1827 Cabernet Sauvignon και το Kotyle Chardonnay 2011. 

To 1827 Chardonnay 2011 είναι ένα κρασί που προέρχεται από τους νεαρούς αμπελώνες των Navarino Vineyards, με βάση το Chardonnay αλλά και με ένα πολύ μικρό ποσοστό Ροδίτη. 

Το 1827 Λευκό δίνει έμφαση στην φρεσκάδα και την ένταση της ποικιλίας, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών στη μύτη και μια νύξη γλύκας στο στόμα. Καταναλώνεται στην νεότητά του. 

Το 1827 Cabernet Sauvignon είναι το γνωστό Cabernet Sauvignon της Μεσσηνίας, σε μια λίγο διαφορετική προσέγγιση. Το φρούτο των σχετικά νεαρών αμπελώνων Cabernet των Navarino Vineyards οινοποιείται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και με συντομότερη εκχύλιση, έτσι ώστε να πάρουμε ένα κρασί περισσότερο φρουτώδες και με φρέσκο χαρακτήρα. Είναι έτοιμο για κατανάλωση, αν και ένα με δύο χρόνια στην φιάλη θα το κάνουν ακόμη πιο πολύπλοκο. 

Τέλος, όσον αφορά το Kotyle Chardonnay 2011, τα κορυφαία αμπελοτόπια Chardonnay των Navarino Vineyards, με εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, δίνουν ένα σταφύλι τόσο ποιοτικό, που «αποζητά» μια ξεχωριστή εμφιάλωση. Πολύ προσεκτική παλαίωση λίγων μηνών σε γαλλική δρυ και περιορισμένη επαφή με τις οινολάσπες είναι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν επιπλέον διαστάσεις αλλά χωρίς να υπερκαλύψουν το φρούτο. Το Kotyle Chardonnay είναι ένα κρασί που μπορεί να φυλαχθεί άφοβα για πέντε χρόνια από τον τρύγο.