Συνταγή για κρύο τσάι στο σπίτι

Συνταγή για κρύο τσάι στο σπίτι

Πόσες φορές δεν χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική μέρα στο μπαλκόνι με ένα ποτήρι δροσιστικό παγωμένο τσάι; Εξάλλου, δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και το γνωστό άσμα μας παρακινεί να απολαύσουμε "τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι". Φτιάξτε με αυτές τις συνταγές κι εσείς στο σπίτι κρύο τσάι με πράσινο, μαύρο ή ευωδιαστό αρωματικό τσάι!

Για την παρασκευή κρύου τσαγιού δεν χρειάζεται να βράσουμε το νερό, χρησιμοποιούμε νερό σε θερμοκρασία  δωματίου. Αφήνουμε  τα φύλλα τσαγιού περισσότερο χρόνο μέσα στο νερό. Το εκχύλισμα θα έχει πλούσια αρώματα, θα είναι διαυγές, η υφή του θα είναι διακριτική και δεν θα είναι στυφό.

 

  • Συνταγή για κρύο τσάι με μαύρο ή πράσινο τσάι

 

Υλικά

1 λίτρο νερό σε θερμοκρασία δωματίου

7 - 10 κουτ. γλυκού  τσάι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στο νερό τα φύλλα του τσαγιού. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 3 - 4 ώρες το πράσινο τσάι ή 5 ώρες το μαύρο. Σουρώνουμε το τσάι και βάζουμε στο ψυγείο.

 

  • Συνταγή για κρύο τσάι με μίγματα αρωματικού τσαγιού 

 

Υλικά

1 λίτρο δροσερό νερό

7 - 10 κουταλάκια γλυκού αρωματικό τσάι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα τσαγιού στο νερό, τα αφήνουμε μια ώρα αν το τσάι είναι μαύρο αρωματικό και μισή ώρα αν το τσάι είναι πράσινο αρωματικό. Σουρώνουμε το τσάι και βάζουμε το εκχύλισμα στο ψυγείο.

Μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα μέντας, φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι όπως επίσης φρούτα εποχής ή ακόμη και παγάκια από πολτό φρούτων.

 

 

Συνταγή: Αναστασία Δεμερτζή, Tsaina προϊόντα Le Palais des Thés