Τα θαλασσινά της Σαρακοστής

Τα θαλασσινά της Σαρακοστής

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να γίνει νόστιμη, απολαυστική αλλά και οικονομική με τις γρήγορες συνταγές και τις οικονομικές επιλογές του Μαμα Πειναω. Πρωταγωνιστές των σαρακοστιανών πιάτων είναι τα θαλασσινά. Αν και θέλουν προσοχή στο πώς θα επιλέξουμε τα θαλασσινά, η νοστιμιά τους είναι απερίγραπτη. Φρέσκα ή κατεψυγμένα, που είναι και πιο οικονομικά,  τα θαλασσινά μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε, να τα βάλουμε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο και φυσικά στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Γευστικότατα πιάτα για όλη την οικογένεια είναι κριθαράρακι με καραβίδες και ταχίνι, γιουβέτσι με χταποδάκι και μύδιαχταπόδι κρασάτο με μέλι,  ψητό χταπόδι, χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι ή με κριθαράκι και φυσικά σουπιές στην κατσαρόλα με πατάτες ή με φακές και σπανάκι. Επίσης, δοκιμάστε καλαμαράκι τηγανητό ή καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα και θα ξετρελαθείτε.

Δείτε 8 υπέροχες συνταγές θαλασσινών για όσους τρελαίνονται για χταπόδι, γαρίδες, μύδια και σουπιές με ένα κλικ εδώ!