Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου

Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου
μαμα πειναω youtube.com

Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου

Πώς να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα: Προσδοκίες, μύθοι και αλήθειες

 

Συγγραφέας: Θάνος Μπενέτος

Μετάφραση από τα γαλλικά: Σώτη Τριανταφύλλου

 

Πώς να ζήσουµε ως τα εκατό και να είµαστε σε φόρµα; Η ιδέα είναι παλιά όσο κι ο κόσµος: ο Παράκελσος κατάπινε χρυσάφι όπως εµείς καταπίνουµε αντιοξειδωτικά και βιταµίνες· ο δόκτωρ Βορονόφ µεταµόσχευε όρχεις πιθήκων σε ηλικιωµένους άνδρες... Τα µυστικά της µακροζωίας τροφοδοτούν µια κερδοφόρα αγορά που ανανεώνει κάθε τόσο τα προϊόντα και τις υποσχέσεις της. Αλλά τι ξέρουµε πραγµατικά γι’ αυτά; Και τι µπορούµε να κάνουµε για να ζήσουµε ως τα εκατό και να είµαστε σε φόρµα; 

Τι είναι µύθος και τι πραγµατικότητα από όλα όσα ακούµε; Γενετικές παρεµβάσεις, αυξητική ορµόνη, Gingko, κρητική διατροφή, κόκκινο κρασί, ιχνοστοιχεία, σιέστα, ασκητισµός, περπάτηµα... Ο καθηγητής γηριατρικής Θάνος Μπενέτος αναλύει και ιεραρχεί τα στοιχεία που έχουµε στη διάθεσή µας σήµερα, καθώς και τις ελπίδες που γεννιούνται µεσοπρόθεσµα για τον καθορισµό της βιολογικής µας ηλικίας, ώστε να πάρουµε εξατοµικευµένες απαντήσεις για τη γήρανσή µας. 

Σε µια εποχή όπου οι πληροφορίες διαδίδονται µε ανεξέλεγκτη ταχύτητα, όπου όλα πουλιούνται κι αγοράζονται, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου ξεχωρίζει την επιστήµη από τον τσαρλατανισµό, την πραγµατικότητα από τις φαντασιώσεις. Και µας δίνει πολύτιµες συµβουλές για την υγεία και τη µακροζωία µε τρόπο απλό, ζωντανό και συχνά απολαυστικό.

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

μαμα πειναω youtube.com