Το γλωσσάρι τις μπίρας

Το γλωσσάρι τις μπίρας

Aπό τον Γιώργο Λούκα,


Μπίρα: Γενικός όρος για ένα αλκοολούχο ποτό που φτιάχνεται από βύνη κριθαριού ή σιταριού μόνα τους ή με ανάμιξη άλλων δημητριακών. Το άρωμα της το δίνει ο λυκίσκος αλλά και διάφορα άλλα μπαχαρικά. 

Ο όρος μπίρα περιλαμβάνει τόσο την ale όσο και την lager.



  • Ale

Το παλαιότερο στυλ μπίρας στον κόσμο.Για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αφροζύμες γι αυτό και ονομάζονται και μπύρες «υψηλής ζύμωσης»



  • Lager

Η λέξη lager, στα γερμανικά, σημαίνει «χώρος αποθήκευσης». Οι lager είναι μπίρες χαμηλής ζύμωσης που για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται βυθοζύμες που ζυμώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνοντας το ανθρακικό και δίνοντας καθαρή γεύση στη μπίρα.


Θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το αγαπημένο σας ποτό; Το Genius In Gastronomy πραγματοποιεί το Beer Sommelier Course, το πρώτο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με θέμα την μπίρα, την παραγωγή της, τις κατηγορίες της, τη γευσιγνωσία και την κατάρτιση στο service και τον συνδυασμό με φαγητό. Mάθετε περισσότερες λεπτομέρειες κάνοντας κλικ εδώ.