Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Από την Άννα Ευθυμίου,

Επιμέλεια διατροφικών στοιχείων: Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγο - Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία - Παιδικό Διαβήτη 

Όπως κάθε Δευτέρα, σας ετοιμάσαμε τις πιο νόστιμες συνταγές και ιδέες για όλη την εβδομάδα και όλη την οικογένεια. Διαμορφώσαμε ένα μενού με πιάτα εύκολα, γρήγορα και άκρως θρεπτικά. Ετοιμάστε τη λίστα του σούπερ μάρκετ χωρίς το άγχος του “τι θα φάμε σήμερα;”  και καλή σας όρεξη!

Δευτέρα

Η εβδομάδα ξεκινάει δυναμικά με πολύ πρωτεΐνη αλλά και λίγα λιπαρά! Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του κοτόπουλου, μαζί με το γεγονός ότι είναι και αρκετά πιο οικονομικό.  100 γρ. κοτόπουλο μας δίνουν λιγότερες από 200 θερμίδες. Δείτε τη συνταγή για κοτόπουλο πανέ με ένα κλικ εδώ. 

Τρίτη

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Οι πατάτες ανήκουν στα αμυλούχα λαχανικά με περίπου 15 γρ. υδατάνθρακα ανά 70 γρ. ψητής ή βραστή μερίδας πατάτας. Επίσης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, εντελώς ελεύθερες από λίπος και ένα βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C! Κανένα άλλο αμυλούχο συνοδευτικό στα γεύματα δεν περιέχει τόση βιταμίνη C. Το γιαούρτι πρσφέρει την απαραίτητη δροσιά στην σαλάτα αλλά και πρωτεΐνη! Δείτε τη συνταγή για πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με ένα κλικ εδώ. 

Τετάρτη

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Το όσπριο της εβδομάδα είναι τα φασόλια! Βασική τροφή για τις φυτικές τους ίνες και βιταμίνες, αρκετοί θεωρούν πως έχουν ευεργετικές δράσεις στο μεταβολισμό και τις καύσεις μας όταν καταναλώνονται 3-4 φορές την εβδομάδα! Τέλος, ανήκουν στα λεγόμενα “λειτουργικά τρόφιμα”, δηλαδή τρόφημα που έχουν συγκεκριμένο όφελος για την υγεία, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που ούτως ή άλλως περιέχουν. Δείτε τη συνταγή για κλασική φασολάδα με ένα κλικ εδώ. 

Πέμπτη

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Ο καιρός έφτιαξε και αμέσως οι γεύσεις μας προσαρμόστηκαν! Το αγαπημένο χταποδάκι ανήκει στα θαλασσινά που μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το ψάρι και την πρωτεΐνη καλής ποιότητας στο πιάτο μας. Είναι πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το χαλκό, τον ψευδάργυρο και τον σίδηρο. Δείτε τη συνταγή για χταπόδι κρασάτο με μέλι με ένα κλικ εδώ. 

Παρασκευή

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

100 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος μας δίνουν 20 γρ. πρωτεΐνης η οποία είναι υψηλής βιολογικής αξίας αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Το πιλάφι έιναι η πηγή αμύλου στο πιάτο μας, συνεπώς δε συνοδεύουμε με ψωμί. Αν συνοδεύσουμε με λίγα βραστά λαχανικά ή μια πράσινη σαλάτα, θα απολαύσουμε ένα πλήρες γεύμα! Δείτε τη συνταγή για πιλάφι με μοσχαράκι με ένα κλικ εδώ. 

Σάββατο

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Πολύ καλή ιδέα για ένα γεύμα που μπορούμε να έχουμε διαθέσιμο ως σνακ όλη την εβδομάδα! Αυγά, γιαούρτι και τυρί φέτα για πρωτεΐνη η οποία συχνά μας δίνει το αίσθημα του κορεσμού. Θυμηθείτε ότι η μερίδα για πίτα  ως σνακ είναι στα 120-150 γρ. Δείτε τη συνταγή για πίτα πεπέκι με ένα κλικ εδώ. 

Κυριακή

Το μενού της εβδομάδας (7/3-13/3)

Είναι το αγαπημένο κέικ της διατροφολόγου μας! Θυμηθείτε ότι μια μερίδα 100 γρ. μας δίνει 367 θερμίδες. Βέβαια, αυτή η μερίδα είναι αρκετά γενναιόδωρη, συνεπώς και σας την προτείνω για το γλυκό της Κυριακής! Δείτε τη συνταγή για red velvet cake με ένα κλικ εδώ.