Τουρνουά τάβλι 2012

Τουρνουά τάβλι 2012

Σε μια μεγάλη ολοήμερη γιορτή για δύο από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνήθειες, το Ούζο και το Τάβλι, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου η τελική φάση του τουρνουά τάβλι που διοργάνωσε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Οι τέσσερις φιναλίστ του τουρνουά προσήλθαν από νωρίς στο φιλόξενο χώρο του SouthCoast στην Α΄ Πλαζ Βούλας, που είχε διαμορφωθεί ώστε να παραπέμπει σε παραδοσιακό καφενείο, και υπό την επίβλεψη του κ. Γιώργου Κλείτσα, Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, που είχε αναλάβει χρέη διαιτητή για τα παιχνίδια, αγωνίστηκαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας διεκδικώντας το μεγάλο δώρο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για δύο στη Λέσβο και μια ξενάγηση στο παραδοσιακό αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου στο Πλωμάρι. Οι δύο ημιτελικοί διεξήχθηκαν σε παρεΐστικο κλίμα, κρατώντας συνάμα αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία όσων είχαν την τύχη να βρεθούν το Σάββατο στην Α’ Πλαζ Βούλας, ακόμη και όσων είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ούζου Πλωμαρίου και είχαν αφήσει τις ξαπλώστρες τους για να επιδοθούν σε φιλικά παιχνίδια τάβλι δίπλα στους διαγωνιζόμενους. Στο ίδιο ζεστό κλίμα διεξήχθη και ο μεγάλος τελικός του τουρνουά, με τον Αναστάσιο Χαραλαμπίδη από την Αθήνα να αναδεικνύεται ο καλύτερος ταβλαδόρος της Ελλάδας, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στους περισσότερους από 3.000 ικανούς παίκτες που συμμετείχαν συνολικά στη διοργάνωση.

Την άκρως γιορτινή και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο η γεύση και το άρωμα του Ούζου Πλωμαρίου: Κορίτσια και αγόρια της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης κερνούσαν όλους τους λουόμενους ούζο και λαχταριστά μεζεδάκια, μεταφέροντάς τους ταυτόχρονα τον παλμό των αγώνων και δίνοντάς τους την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα σχετικό με το Ούζο Πλωμαρίου quiz και να κερδίσουν ένα συλλεκτικό τάβλι από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Και επειδή επιθυμία του Ούζου Πλωμαρίου είναι να μπορούν όλοι να ζήσουν την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η σωστή και με μέτρο κατανάλωση Ούζου, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών της Β. Σ. Καρούλιας, ο οποίος ανέλαβε να αποκαλύψει σε όλους τα μυστικά της απόλαυσης του Ούζου, αλλά και να λύσει απορίες γύρω από την παραγωγή του, τα συστατικά του και τη μοναδικά ελληνική του ταυτότητα.