Τρόφιμα που συμβάλλουν στην υγεία μας

Τρόφιμα που συμβάλλουν στην υγεία μας
μαμα πειναω youtube.com

Προσπαθείτε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας, βελτιώνοντας την φυσική σας κατάσταση και κάνοντας τη διατροφή σας πιο υγιεινή; Τότε, το να μάθετε μερικά τρόφιμα που έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία σας, είναι το πρώτο βήμα.

1. Το πράσινο τσάι αποτρέπει τον σχηματισμό όγκων του παχέος εντέρου.

2. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες  που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση.

3. Η συχνή κατανάλωση τυριού, το οποίο κι είναι πλούσιο στο προστατευτικό λίπος που ονομάζεται CLA,  μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ εντερό.

4. Το αβοκάντο σχεδόν πενταπλασιάζει την απορρόφηση ουσιών από τον οργανισμό, όπως το λυκοπένιο, τη λουτεΐνη και άλλων προστατευτικών καροτινοειδών, που βρίσκονται στη ντομάτα. Έτσι, λοιπόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι την επόμενη φορά να συνοδεύσετε  το φαγητό σας με το νόστιμο γκουακαμόλε.

5. Η κατανάλωση θαλασσινών και φρούτων συνεισφέρει στην  πυκνότητα των οστών.

 6. Ένας εύκολος, αλλά και νόστιμος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη του DHA (ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που αποτελεί δομικό κομμάτι του εγκεφάλου) στον οργανισμό σας είναι να τρώτε αβγά,  μια πηγή πλούσια σε DHA.

 7. Οι άνδρες με υπέρταση θα βρουν μία ακόμη δικαιολογία για να καταναλώσουν λίγο αλκοόλ παραπάνω, αφού φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

8. Τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή, όπως μήλα, αχλάδια, φράουλες, μαύρη σοκολάτα, αλλά και το κόκκινο κρασί, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Τέλος, κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε: Όσο μεγαλώνουμε, τόσο λιγότερο οξεία γίνεται η αίσθηση της γεύσης μας και τόσο μεγαλύτερη η προτίμησή μας στα πικάντικα φαγητά.

Τα παραπάνω τρόφιμα, λοιπόν, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και ουσίες, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας και να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες. Τι λέτε, θα τα εντάξετε στη διατροφή σας;

 

Φρόση Σκέντζου

 

Πηγή : drwhitaker.com

Πηγή φωτογραφίας: hubpages.com


μαμα πειναω youtube.com