Βαρβάρα (Aσουρές)

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας. Μια νόστιμη συνταγή που σερβίρεται και ως χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 24 ώρες

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 8

Βαρβάρα (Aσουρές)

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε το σιτάρι από την προηγούμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό το σιτάρι για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.  Με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε περίπου τη μισή ποσότητα του σιταριού. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα σύκα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα. Παράλληλα ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το μείγμα χυλώσει καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθούν. Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους από ρόδι.