Φακές με χωριάτικο λουκάνικο
Φακές με χωριάτικο λουκάνικο. Δοκιμασμένη συνταγή για πεντανοστιμες φακές Ένα πιάτο πεντανόστιμο που αποκτά πλούσια γεύση χάρη στο χωριάτικο λουκάνικο.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος45 λεπτά λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φακές με χωριάτικο λουκάνικο
Servings: 4
Θερμίδες: 350θερμίδες
- 300 γρ. φακές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε καρέ
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κρασί
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τις στραγγισμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες. Τέλος συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να καλύπτει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Οι φακές με λουκάνικο σερβίρονται ζεστές.