Go Back
σολομός με σπανάκι
Print Recipe
5 from 2 votes

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά
Servings: 4
Θερμίδες: 193θερμίδες

Ingredients

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γλ. σόγια σος
  • 1 κ.γλ. σουσάμι για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

Notes

Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα γεύματα για όλη την οικογένεια, εύκολα και γρήγορα, στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®!