Σκορδαλιά με πατάτες
Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.
Προετοιμασία25 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σκορδαλιά με πατάτες
Servings: 8
Θερμίδες: 95θερμίδες
- 7 πατάτες βρασμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές.
Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.
Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο.