Go Back
Σκορδαλιά με πατάτες
Print Recipe
5 from 1 vote

Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.
Προετοιμασία25 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σκορδαλιά με πατάτες
Servings: 8
Θερμίδες: 95θερμίδες

Ingredients

  • 7 πατάτες βρασμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Instructions

  • Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές. 
  • Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.
  • Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό.  Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο