Κριθαράκι με καραβίδες
Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για νηστεία, που μοσχοβολάει θάλασσα.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κριθαράκι με καραβίδες
Servings: 6
Θερμίδες: 490θερμίδες
- 12 καραβίδες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σέλερι κομμένο σε κυβάκια
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 4 φλιτζ. κριθαράκι
- 1/2 φλιτζ. ταχίνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουμε. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 10 φλιτζάνια νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε και δυο λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις καραβίδες.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και το προσθέτουμε στο αραιωμένο ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.