Καροτόσουπα συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Καροτόσουπα βελουτέ

Η καροτόσουπα βελουτέ είναι μια πλούσια και γευστική χειμωνιάτικη σούπα με καρότο και λαχανικά. Μια υπέροχη και δυναμωτική σούπα λαχανικών που πρέπει να δοκιμάσετε.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Καροτόσουπα
Servings: 4
Calories: 238θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 καυτερές πιπερίτσες

Instructions

  • Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Video

Notes

Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε τη σούπα με κολοκυθόσοπορους και φέτα ή κατσικίσιο τυρί.