Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα
Το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα είναι μια από τις πιο διάσημες συνταγές της ινδικής κουζίνας. Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο, είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και πλούσια μπαχαρικά. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι το ρύζι μπασμάτι και οι παραδοσιακές πίτες naan.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα
Servings: 3
Θερμίδες: 597θερμίδες
- 250 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία σάλτσα Tikka Massala M&S Food
- 1/4 κ.γλ. τριμμένο αποξηραμένο τζίντζερ M&S Food
- 1 φλιτζ. basmati M&S Food
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 συσκευασία πίτες naan M&S Food
- κόλιανδρο φρέσκο για γαρνίρισμα
- Sweet Mango Chutney M&S Food
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα Tikka Massala. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο πλήρως και να δέσουν τα υλικά.
Ετοιμάζουμε το ρύζι: Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε σουρωτήρι. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό και να γίνει αφράτο.
Παράλληλα, ψήνουμε τις πίτες naan σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 4 λεπτά.
Σε πιάτα σερβίρουμε το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα, το ρύζι μπασμάτι και τις πίτες naan. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Συνοδεύουμε το ινδικό κοτόπουλο με το Sweet Mango Chutney και σερβίρουμε αμέσως.